2018. augusztus 15.
Mária napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Hemző Károly

Az avokádó tisztítása, darabolása

A
B

1. Az avokádót megmossuk, szárazra töröljük, széles pengéjű késsel, hosszanti irányban, ameddig és ahogyan a mag engedi, a közepén bevágjuk. A felső „féltekét” elfordítjuk az alsón, és leemeljük. A kést határozott mozdulattal belevágjuk a magba, és könnyűszerrel kiemeljük (A).

2. Az avokádóhúst azonnal megöntözzük-bedörzsöljük citromlével (B), ugyanis pillanatok alatt megbarnul. Evőkanállal alányúlva egyszerűen kiemeljük az érett avokádóhúst a héjából (sokkal egyszerűbb, mint meghámozni!) és a receptnek megfelelően daraboljuk vagy péppé törjük.

3. Ha salátába vagy díszítésre szánjuk, karalábévájóval golyócskákat formálunk belőle (főkép), és folyamatosan meglocsoljuk citromlével. A héjban maradt avokádóhúst sem hagyjuk veszendőbe menni: evőkanállal kivájjuk, és felhasználjuk az étel készítéséhez (pl. az öntethez).

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

227 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


A húsvéti sonkáról

Karácsonyi előkészületek

Tojásteszt

Tudnivalók a
karácsonyi sütéshez

A leveles salátákról

A birsalmáról

A padlizsán
tisztítása, előkészítése

A pezsgőről

A vaksütésről

Csokoládéfortélyok

A gesztenye főzése
és sütése

Kemény tojás főzése
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: