2017. október 19.
Nándor napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Gombás rizzsel töltött
karalábé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 közepes nagyságú, zsenge karalábé
  • 150 g sampinyon gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 150 g kerek szemű rizs
  • 40 g edami vagy trappista sajt
  • 1 kk.+1 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2 dl tej
  • 2 ek. rizsliszt

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A rizst leöblítjük, lecsepegtetjük. A sajtot megreszeljük. 1 kk. olajjal kikenünk egy csinos sütőedényt. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2. A karalábékat az ételízesítővel illatosított vízben, fedő alatt majdnem puhára főzzük (20-25 perc). Közben 1 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 1 perc múlva hozzákeverjük a pirospaprikát, a rizst, ízlés szerint sót és 6 dl vizet. Lefedjük, majd a sütőben puhára pároljuk, végül beledolgozzuk a sajt kétharmadát. (A sütőt nem kapcsoljuk ki!)

3. Kiemeljük a főzőléből a karalábékat (a főzőlét megtartjuk), lecsepegtetjük, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk és megtöltjük a rizzsel. A sütőedénybe sorakoztatjuk őket, tetejükre illesztjük a kalapkájukat, meghintjük a maradék reszelt sajttal, és csak addig forrósítjuk a sütőben, amíg a sajt egy kissé megpirul (10-12 perc).

4. A kivájt karalébédarabokat apróra vágjuk, felöntjük 8 dl főzőlével, felforraljuk. Elkeverjük a tejben a rizslisztet, a karalábéhoz adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük. Beleforgatjuk a petrezselymet, utánasózzuk, borsozzuk, és a karalábé mártásaként tálaljuk.

Tippek:

– Ha jó étvágyú a család, a gombás rizsből készíthetünk eleve többet, és külön tálban kínáljuk a karalábéhoz.
– Még selymesebb lesz a mártás, ha tej helyett főzőtejszínnel készítjük.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

361 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Babos-rizses
húsgombócok

Túrós-sajtos mártogató
olívabogyóval

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Sonkás-málnás
cukkinisaláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Almás-narancsos
céklasaláta

Padlizsánkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: