2018. június 18.
Levente napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Elendel

A medvehagymáról

A

Tárolása:
A csokrokban árult medvehagymát vízzel telt, hosszúkás, keskeny edénykébe (tejfölös pohárba, savanyúságos vödörbe stb.) állítjuk (A), lazán nejlontasakot húzunk a leveleire, és a hűtőszekrény alsó harmadába helyezzük. 5-6 napig friss marad, ezután sárgulni kezdenek a levelei, ki kell dobni.

Tisztítása:
A medvehagymaleveleket megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, a hosszú, illetve vastag szárakat eltávolítjuk, a leveleket vékony csíkokra szeljük, illetve az egyes receptek szerint formázzuk-daraboljuk (főkép)

Tartósítása:
Bármelyik formát is választjuk, tudnunk kell, hogy sokat veszít aromájából.

− A megtisztított leveleket kisebb-nagyobb kötegekben szorosan folpackba csomagoljuk, nejlontasakba zárva eltesszük a mélyhűtőbe. Mindig csak annyit karikázunk le belőle, amennyire szükségünk van.
− A leveleket finomra vágjuk, sóval és olívaolajjal rétegezve kisebb csavaros üvegekbe nyomkodjuk, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy teljesen ellepje. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk (3-4 hétig eláll). A bazsalikomhoz hasonlóan tésztára, levesbe, mártásokba való pesztót is készíthetünk belőle, de ha távolabbi céljaink vannak vele, célszerű a mélyhűtőben tárolni, mert könnyen erjedésnek indul, illetve megsavanyodik.
− A leveleket levegős helyen megszárítjuk, elmorzsoljuk, csavaros-csatos üvegekbe zárjuk, fűszerként, ízesítésre használjuk.
 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Energiatartalom:

52 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Kolumbusz-saláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Uborkás-sonkás
rizssaláta

Túrós zöldségtorta

Majonézes
tojássaláta

A leveles salátákról

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Húsos
lilahagymatorta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Uborka-
vitorlások
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: