2018. június 20.
Rafael napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Elendel

Medvehagyma-
krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 150 g medvehagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 8-10 szál snidling
  • 4 közepes, kemény paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 125 g mascarpone vagy natúr Philadelphia krém
  • só, bors
  • 4 kk. tejszín vagy tejföl

1. A zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyákat és a hagymát felaprózzuk, a medvehagymaleveleket ujjnyi széles csíkokra metéljük.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és a medvehagymát, fedő alatt 5 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1 liter vízzel és a fehérborral, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

3. Beleszórjuk a petrezselyemleveleket, botmixerrel az egészet finom péppé-krémmé turmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarponét vagy Philadelphiát, olvadásig forrósítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Tálalás előtt burgonyahámozóval körkörösen haladva, 2-3 cm szélességben lehántjuk a paradicsomok héját, csigavonalban feltekerjük, 4 rózsát formálunk belőlük. A levest mélytányérokba szedjük, közepükre ültetünk 1-1 paradicsomhéj-rózsát, tetejüket 1-1 kk. tejszínnel vagy tejföllel cirmosítjuk, snidlingszálakkal vidámítva kínáljuk. Sült tésztaborsót, olajban pirított zsemlekockákat adhatunk mellé.

Tippek:

– Medvehagyma helyett 2 nagy csokor (felkarikázott) újhagymával is készíthetjük, amelynek felaprított, hosszú zöld szárát is belefőzzük a levesbe.
– A kész levest 1-2 késhegynyi őrölt szerecsendióval és/vagy chiliporral is ízesíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

338 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Uborka-
vitorlások

Svájci sajtleves

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Sajtkrémes
mártogató

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Tejszínes
cukkinikrémleves

Tonhalas
krumplisaláta

Majonézes
tojássaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: