2017. június 23.
Zoltán napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Töltött bagett

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 piros húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 nagy ecetes uborka
  • 12-15 szál snidling
  • 5-6 szál petrezselyem
  • 50 g sós mogyoró
  • 250 g szeletelt sonka (főtt tarja/nyelv/szalámi stb.)
  • 150 g szeletelt cheddar vagy ementáli sajt
  • 200 g majonéz (light)
  • 1 dl joghurt
  • 1 ek. csípős mustár
  • só, bors
  • 1 bagett (1/2 kg-os)
  • néhány zöldfűszerlevél
  • néhány koktélparadicsom

1. A paprikákat megmossuk, megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeljük/gyaluljuk. Az ecetes uborkát apróra felkockázzuk. A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk. A mogyorót durvára-darabosra, a sonkát és a sajtot ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

2. Elkeverjük a majonézt a joghurttal, a mustárral, a mogyoróval, az uborkával, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. A bagettet kettévágjuk, a vágott felületeket megkenjük a krémmel. A kenyér alsó-lapos felére rendezzük a felaprózott sonkát és sajtot, megszórjuk a paprikával, petrezselyemmel és a snidlinggel, majd krémmel megkent felével a tetejére borítjuk, sőt, egy kicsit rá is nyomkodjuk a párját. Fóliába csomagoljuk, tálalásig hidegen tartjuk.

3. Tálalás előtt a bagettet (átlósan haladó irányban) háromszögekre vágjuk, mindegyikbe fogvájót vagy félbetört babmbuszpálcikát szúrunk, végül csúcsukkal befelé, tortaszerűen lapostányérra rendezzük őket, és zöldfűszerlevélkékkel, koktélparadicsommal díszítve kínáljuk.

Italajánlat:

Bor, pezsgő, sör, aperitifek

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

259 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós-medvehagymás
pogácsa és stangli

Ligúr spenótos
melegszendvics

Krémsajtos-
olívás papucs

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Sajtos-paprikás
muffin

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Kaviáros-tojásos
falatkák

Zöldséges rétes

Sonkás és
sajtos roló

Lazacos-kaviáros
kanapék

Sajtos-sonkás
papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: