2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Pudingok és zselék


Fotó: Hemző Károly

Eperzselé kehelyben

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g eper
  • 1/2 citrom
  • 50 g porcukor
  • 5 ek. narancslikőr (triple sec)
  • 4-5 szegfűszeg
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 1 tasak eperízű zselé- vagy gyümölcskocsonyapor (100 g)
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 citromfűbóbita

1. Az epret megmossuk, 4-8 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtiszítjuk, felaprózzuk, mélyebb tálba szórjuk. A citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, majd a porcukorral és a likőrrel együtt az eperhez adjuk. Lazán összekeverjük, lefedjük, 1 órán át érleljük-pácoljuk.

2. 3 dl vizet felforralunk a szegfűszeggel és a fahéjjal, a tűzről lehúzva beleszórjuk a zseléport, teljes olvadásig keverjük (illetve a felhasználási javaslat szerint járunk el). Hozzászűrjük az eper alól a páclét, langyhidegre hűtjük, végül kiemeljük belőle a szegfűszeget és a fahéjat.

3. Arányosan elosztva 4 hasas-talpas kehelybe szedjük az epret, felöntjük a zselével, hagyjuk egészen kihűlni, majd letakarjuk, és 2-3 órára (vagy többre) behűtjük.

4. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, csillagcsőrős habzsákba szedjük, és hatalmas rózsákat nyomunk a zselé tetejére. A félretett eperszemekkel és citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk. Csokoládés ostyát, rolettit adhatunk mellé.

Tippek:

Zselé-, illetve gyümölcskocsonyapor helyett készíthetjük 1 tasak /6 lap felpuhított zselatinnal is, amelyet 3 dl ízlés szerint édesített fehérborban vagy szőlőlében olvasztunk fel.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 1 óra érlelési
és 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

304 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldbabcsokor
paprikával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tonhalas
krumplisaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Illatos hússal
töltött cukkini

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos-
tojásos rétes
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: