2017. december 11.
Árpád napja van

TORTÁK > Házias torták


Fotó: Elendel

Almás túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez::

  • diónyi+125 g lágy vaj/margarin
  • 80 g puha mazsola
  • 750 g savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • 3+2 tojás
  • 250 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 csipet só
  • 1 kg félzsíros krémtehéntúró
  • 2,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 50 g mandulalapocska
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • néhány szem piros koktélcseresznye

1. Diónyi vajjal/margarinnal  kikenünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A mazsolát meleg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kivágjuk, keresztben vékony szeletkékre vágjuk, és meglocsoljuk-összekeverjük a citrom kinyomott levével. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. 3 tojást kettéválasztunk. 125 g vajat/margarint habosra keverünk a porcukorral és a sóval. Egyénként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 2 egész tojást, majd a túrót, és a pudingporral elkevert sütőport.

3. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrómasszába forgatjuk az almát és a mazsolát, végül több részletben, kíméletesen a tojáshabot, és a formába simítjuk. Középső bordamagasságon 1 és 1/4 órán át sütjük (sülés közben jócskán megemelkedik a torta, de nem kell aggódnunk, ha kihűl, visszaereszkedik a formába!) Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15-20 percben lazán letakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával. A formában hagyjuk kihűlni.

4. A tortát lapos tálra csúsztatjuk. A mandulát serpenyőbe szórjuk, zsiradék nélkül, világosdrappra pirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy a forró serpenyőben továbbpirulva meg ne égjen! A baracklekvárt felforrósítjuk, fém szitakanálban áttörjük, vékonyan bekenjük vele a torta oldalát és szegélyét, majd beszórjuk-betapasztjuk a mandulaforgáccsal. Tálalás előtt meghintjük a tetejét fátyolnyi porcukorral, és koktélcseresznyével vidámítjuk.
Mélyhűthető!

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

341 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 34 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 34 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Emeletes
szendvicsfalatkák

Sonkás-zöldséges
sütőtöktorta

Almás párna

Sajtkrémes
mártogató

Gombás táska

Almás túrókocka

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Párolt vörös káposzta
áfonyával

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Káposztás táska

Almás-gombás
rakott krumpli

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: