2017. április 28.
Valéria napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Currys karfiolkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g burgonya
  • 150 g sárgarépa
  • 400 g karfiol
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss vagy 1/4 kk. őrölt gyömbér
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. curry vagy kurkuma
  • 1-2 csipet chilipor
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 4 mentabóbita vagy 1 szál fodros petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyát és a sárgarépát apró kockákra, illetve vékony karikákra aprózzuk, a karfiolt kisebb rózsákra bontjuk. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért finomra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, átforgatjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Megszórjuk a curryvel/kurkumával és a chiliporral, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Felengedjük 7 dl liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockákat, hozzáadjuk a burgonyát és a répát, fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. A karfiolt külön edényben, 5 dl enyhén sós vízben puhára főzzük (12-15 perc), 4 rózsát félreteszünk.

3. Szűrőkanállal kiemelünk a levesből 4 ek. darabos zöldséget, a félretett karfiolrózsákhoz adjuk (melegen tartjuk), a többit további 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a karfiolt levével együtt, botmixerrel krémmé pörgetjük, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, jól összeforraljuk.

4. A piros húsú paprikát apró kockákra-csíkokra vágjuk. A levest mélytányérokba szedjük, a félretett darabos zöldséggel gazdagítjuk, végül a paprikakockákkal és mentalevelekkel (vagy petrezselyembóbitákkal) vidámítjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

208 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kelbimbós
gesztenyeleves

Zellerkrémleves
lazaccal

Padlizsánkrémleves

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Tejszínes
cukkinikrémleves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Sajtos
zellerkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: