2017. május 25.
Orbán napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Elendel

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb krumpli (200-250 g/db)
  • só, őrölt fehér bors
  • 800 g spenót
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 közepes, kemény paradicsom
  • 200 g közepesen érett camembert sajt
  • 1 ek. vaj/margarin

1. A krumplikat megmossuk, enyhén sós, bő vízben 20 percig főzzük. Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, lerázzuk róla a vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.

2. Nagyobb edényben/mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A paradicsomokat megmossuk, elnegyedeljük, levüket és magjaikat eltávolítjuk, húsukat apróra felkockázzuk. A sajtot 8 darabra vagy gerezdre vágjuk. Kikenünk vajjal/margarinnal egy akkora sütőedényt, hogy a félbevágott krumplik elférjenek benne. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét, hogy ne billegjenek, aztán a  sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomodjuk a sajtdarabokat, és addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc). Köretként vagy hústalan egytálételként mihamarabb tálaljuk. Frissen az igazi!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

358 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
rakott krumpli

Svájci sajtleves

Zöldbabcsokor
paprikával

Lencsés-
spenótos rizottó

Krumplipüré-
sütőtök köret

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Spenótos-
tojásos rétes

Spenótos
töltött burgonya

Zöldséges
rösztitallérok

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Francia
zöldséges lecsó

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: