2017. november 23.
Kelemen napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Elendel

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb krumpli (200-250 g/db)
  • só, őrölt fehér bors
  • 800 g spenót
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 közepes, kemény paradicsom
  • 200 g közepesen érett camembert sajt
  • 1 ek. vaj/margarin

1. A krumplikat megmossuk, enyhén sós, bő vízben 20 percig főzzük. Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, lerázzuk róla a vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.

2. Nagyobb edényben/mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A paradicsomokat megmossuk, elnegyedeljük, levüket és magjaikat eltávolítjuk, húsukat apróra felkockázzuk. A sajtot 8 darabra vagy gerezdre vágjuk. Kikenünk vajjal/margarinnal egy akkora sütőedényt, hogy a félbevágott krumplik elférjenek benne. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

4. A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét, hogy ne billegjenek, aztán a  sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomodjuk a sajtdarabokat, és addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc). Köretként vagy hústalan egytálételként mihamarabb tálaljuk. Frissen az igazi!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

358 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótkrémmel
töltött tojás

Francia
zöldséges lecsó

Spenótos
rakott krumpli

Zöldséges
rösztitallérok

Cukkinis
burgonyagratin

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Sajtos-sonkás
papucs

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Spenótos
töltött burgonya

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Almás-gombás
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: