2018. november 21.
Olivér napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Nyári
csirkehúsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb csirkecomb vagy 2 csontos csirkemell
  • 150 g sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 szál szárzeller
  • 8-10 szál zöldspárga
  • 1 zsenge karalábé
  • 100 g sampinyon gomba
  • 500 g zöldborsó
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem feketebors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem

1. A csirkecombokat leöblítjük, bőrüket lehúzzuk, kettévágjuk (a melleket 4 részre), fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 3-4 ujjnyira ellepje, élénk tűzön felforraljuk.

2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, a zöldborsót hűvelyéből kifejtjük. A répát és a cukkinit hosszában elfelezzük-elnegyedeljük, majd a szárzellerrel és a spárgasípokkal együtt felkarikázzuk (a spárgafejeket 4-5 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük). A karalábét és a gombát apró kockákra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.

3. A leves tetejéről szitakanállal leszedjük a habot, kissé megsózzuk, aztán beletesszük a teatojást, a hagymafejet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a felaprózott zöldségeket és a zöldborsót. Felforraljuk, félig lefedve, mérsékelt tűzön, az egészet puhára főzzük (45-50 perc). A főzés befejezte előtt 10 perccel a leveshez adjuk a spárgafejeket is.

4. A kész levesből eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Óvatosan, hogy a hús össze ne törjön, mélyebb tálba szedjük, és petrezselyemmel vidámítva forrón kínáljuk.

Tippek:

– 100 g belefőzőtt aprótésztával vagy rizzsel is gazdagíthatjuk.
– Friss zöldborsó híján készíthetjük mélyhűtöttből is (250 g), amelyet a spárgával egyidejűleg, fagyos állapotban adunk a békésen forrdogáló leveshez.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

258 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Tárkonyos
bárányraguleves

Brokkolis-karfiolos
csirkeszárnyleves

Francia zöldbabos
pulykaleves

Zöldséges-kolbászos
lencseleves

Kacsaleves
tojácsillaggal

Sonkás-zöldséges
nyári bableves

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Tavaszi
csirkeraguleves

Csirkeleves
tojáskocsonyával

Babos-húsos
paradicsomleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: