2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

ELŐÉTELEK > Hideg előételek


Fotó: Elendel

Spárgasípok
kecskesajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g vastagabb fehérspárga
  • 500 g vastagabb zöldspárga
  • só, bors
  • kristálycukor
  • 6-8 szelet olajos, aszalt paradicsom
  • 200 g krémjoghurt
  • 6 ek. tej
  • 1 kisebb (bio)citrom
  • 1 csokor snidling
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g (rúd alakú) kecskesajt

1. A fehérspárgasípokat meghámozzuk, a zöldspárgával együtt alaposan megmossuk (ez utóbbit nem kell meghámozni!), fás végüket levágjuk.

2. A fehérspárgát forrásban lévő, 1/2-1/2 kk. sóval és kristálycukorral ízesített vízben, mérsékelt tűzön 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a zöldspárgát, és az egészet további 5 percig puhítjuk. A spárgasípokat szűrőtálba szedjük, lecsepegtetjük, hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Kiemeljük az olajból az aszalt paradicsomot, kisebb kockákra vágjuk. Az öntethez simára keverjük a joghurtot a tejjel. A citromot gondosan megmossuk, héját a joghurtos keverékhez reszeljük, 1-2 karika kivételével levét kinyomjuk és átszűrjük. A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, a snidlinget (ollóval) apróra felkarikázzuk, a petrezselymet (4-5 bóbita kivételével) finomra vágjuk, a citromlével és az áttört fokhagymával együtt mindkettőt az öntethez adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Tálalás előtt a kecskesajtot vékonyan felkarikázzuk, kissé egymásra csúsztatva nagyobb tál egyik felére terítjük, bevonjuk az öntettel. A tál másik felére halmozzuk-csinosítjuk a kétféle spárgát, végül az aszalt paradicsommal, a félretett petrezselyemmel és citromkarikával vidámítjuk. Rozskenyér, sokmagos péksütemény illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

220 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Körtés-diós
zellersaláta

Spárgás
tojáslepény

Paradicsomos-
spárgás saláta

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Orosz
csirkehússaláta

Camembert
sajtfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: