2018. október 23.
Gyöngyi napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Epres
joghurtkrémkehely

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g + 4 szép szem eper
  • 50+50 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak (5 g) vagy 3 lap zselatin
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 g natúr pisztácia

1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.

2. A zselatin elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe), 5 percig pihentetjük-felpuhítjuk. A joghurtot simára keverjük a maradék 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk (a lapokat előzőleg kinyomkodjuk), elkeverjük 2-3 ek. joghurttal, majd gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.

3. Az eper felét levével együtt 4 szépséges üvegtálka vagy talpas pohár aljára szedjük, a maradékkal „kitapasztjuk” a tálkák oldalát. Arányosan elosztva, az eperalapra szedjük a joghurtkrémet, és 3-4 órára betesszük a hűtőszekrénybe (előző nap is elkészíthetjük).

4. Tálaláskor megszórjuk a krém tetejét a darabosra vágott pisztáciával, és eperszemekkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot, édes ostyát kínálhatunk hozzá. Pisztácia helyett díszíthetjük pirított mandulaforgáccsal, mogyoróval, csokidarabkákkal is.

Tippek:

Ha gyerek nem kap belőle, meglocsolhatjuk a feldarabolt epret 4-8 ek. limoncellóval, mandula- vagy narancslikőrrel is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3-4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

408 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grillmártások

Mediterrán saláta

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Mediterrán halfilé

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Mediterrán
húsos salátatál

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Feta sajtos-olívás
paradicsomsaláta

Görög saláta

Fetás-diós
padlizsánkrém

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: