2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Epres
joghurtkrémkehely

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g + 4 szép szem eper
  • 50+50 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak (5 g) vagy 3 lap zselatin
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 g natúr pisztácia

1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.

2. A zselatin elkeverjük 1/2 dl hideg vízzel (a zselatinlapokat beáztatjuk bő hideg vízbe), 5 percig pihentetjük-felpuhítjuk. A joghurtot simára keverjük a maradék 50 g porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk (a lapokat előzőleg kinyomkodjuk), elkeverjük 2-3 ek. joghurttal, majd gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.

3. Az eper felét levével együtt 4 szépséges üvegtálka vagy talpas pohár aljára szedjük, a maradékkal „kitapasztjuk” a tálkák oldalát. Arányosan elosztva, az eperalapra szedjük a joghurtkrémet, és 3-4 órára betesszük a hűtőszekrénybe (előző nap is elkészíthetjük).

4. Tálaláskor megszórjuk a krém tetejét a darabosra vágott pisztáciával, és eperszemekkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot, édes ostyát kínálhatunk hozzá. Pisztácia helyett díszíthetjük pirított mandulaforgáccsal, mogyoróval, csokidarabkákkal is.

Tippek:

Ha gyerek nem kap belőle, meglocsolhatjuk a feldarabolt epret 4-8 ek. limoncellóval, mandula- vagy narancslikőrrel is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3-4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

408 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Padlizsán
tükörtojással

Mediterrán
húsos salátatál

Görög saláta

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Fetás-diós
padlizsánkrém

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Mediterrán halfilé

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Tarka saláta
kertifűöntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: