2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Kapros-cukkinis
újkrumplileves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g újkrumpli
  • 200 g cukkini
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. rizsliszt
  • 1-2 kk. citromlé

1. Az újkrumplit és a cukkinit megmossuk, az újkrumpli vékony héját ledörzsöljük (ha vastagabb, meghámozzuk). A hámozatlan cukkini két végét leválasztjuk, a krumplival együtt apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, vastag szárairól lecsipkedjük a szakállkákat, néhány bóbita kivételével finomra aprózzuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a pórét, 1 percig fonnyasztjuk, aztán megszórjuk a kaporral, és 1 percig pirítjuk (a kapor aromája így érvényesül a legjobban!). Rádobjuk a krumplit és a cukkinit, újabb 2 perc pirítás után felöntjük 1,3 liter hideg vízzel, hozzákeverjük az ételízesítőt, és félrebillentett fedő alatt puhára főzzük (20 perc).

3. Eldolgozzuk a tejfölt 2 merőkanál főzőlével és a rizsliszttel, folyamatosan keverve a leveshez adjuk, szelíd tűzön éppen csak összeforraljuk. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk (a leves alapíze kellemesen savanykás), utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és a félretett kaporbóbitákkal díszítjük.

Tippek:

Készíthetjük krémlevesnek is: a puhára főtt zöldségekből félreteszünk 4 evőkanállal, a többit botmixerrel krémmé pörgetjük, és 2 dl tejszínnel finomítjuk (rizsliszt nem szükséges, mert a krumpli besűríti a levest). Tetejét a félretett zöldséggel és kaporral díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

243 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás-zöldséges
karalábéleves

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Görög zöldbableves
feta sajttal

Tejszínben sült
újkrumpli

Gazdag spárgás
zöldségleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Krumplisaláta
túrókrémmel

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: