2017. augusztus 23.
Bence napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Mártogatók és krémek


Fotó: Hemző Károly

Spárgakrémhab

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db 1,5 dl-es alutálka
  • 400 g zöldspárga
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 kockacukor
  • 200 g tisztított zöldborsó
  • 12 zselatinlap (20 g)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8-10 szál snidling
  • 2,5 dl tejszín
  • 200 g mascarpone
  • 1-2 kisebb paradicsom
A
B
C
D
E
F

1. A spárgát alaposan megmossuk, a fás szárvégeket levágjuk (A), vékony zsineggel 2-3 csokorba kötjük, majd egy kevés sóval és a cukorral ízesített, 1 liter vízben puhára főzzük. Szűrőkanállal jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük (B), majd konyaruhára terítve szikkadni hagyjuk. A főzőléből félreteszünk 1 dl-t.

2. 4-5 ek. vízzel puhára pároljuk a zöldborsót (10 perc), leszűrjük, lecsepegtetjük. Bő, hideg vízbe beáztatjuk a zselatinlapokat. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük. A snidlinget megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és ollóval felaprózzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

3. A spárgafejeket levágjuk, félretesszük a díszítéshez. A szárakat a zöldborsóval, a petrezselyemmel, a snidlinggel és a mascarponéval összeturmixoljuk (C). A félretett spárgalét lábaskába öntjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat, szelíd tűzön felolvasztjuk. Hozzákeverünk 1 kis merőkanál pépet (D), majd még egyet, és az egészet a masszához adjuk. Kíméletesen beleforgatjuk a tejszínhabot, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük.

5. A krémet a hideg vízzel kiöblített alutálkákba simítjuk (E), aljukat az asztal lapjához veregetjük, hogy ne maradjon bennük levegő, és legalább 6 órára hidegre tesszük.

6. Tálalás előtt a formák oldalát felvágjuk, kihajtogatjuk (F), és egy nagyobb vagy két normál méretű tálra borítjuk-fordítjuk belőlük a krémhabot. Tetejüket a félretett spárgafejekkel, a tál peremét paradicsomgerezdekkel, újhagymaszárral díszítjük, és előételként vagy hidegbüfé részeként kínáljuk. Pirítóst, vajgöndörkéket kínálhatunk hozzá. Biztos siker!

Italajánlat:

Könnyű fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 6 óra hűlési idő

Energiatartalom:

185 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Töltött tojás-
változatok

Svéd gombasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Vadrizses-zöldborsós
töltött paradicsom

Ráksaláta
narancskehelyben

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Burgundiai
rokfortos körte

Ringlis
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: