2017. április 28.
Valéria napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Halfalatkák sörtésztában,
azaz Orly módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány pontyfilé vagy afrikai harcsafilé
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 200 g finomliszt
  • 2 dl világos sör
  • olaj a sütéshez
  • 2 paradicsom
  • 4-5 szál fodros petrezselyem

1. A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet, a látható szálkákat (csipesszel) kihuzogatjuk. Bedörzsöljük kevés citromlével, fél órára kissé besózzuk, folpackkal letakarjuk, sütésig a hűtőbe tesszük.

2. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük. Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).

3. Jókora edényben/fritőzben felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. Papírkendőre szedve felitatjuk a halról az olajat, tálra rendezzük, és a gerezdekre vágott paradicsommal, valamint petrezselyembokrétával díszítve frissen, forrón tálaljuk. Külön tálkában finomra felaprózott kapribogyóval és citromfűvel vagy tárkonnyal ízesített tartármártást adhatunk mellé. További köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes burgonya illik hozzá.

 

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

488 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 13 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 13 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Ráksaláta
narancskehelyben

Orosz
csirkehússaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Ringlis
töltött tojás

Körtés-diós
zellersaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: