2017. augusztus 23.
Bence napja van

DESSZERTEK > Egyéb finom falatok


Fotó: Hemző Károly

Csokoládés
gyümölcsnyársak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g eper
  • 300 g nagy szemű fehér szőlő
  • 2 nagy, kemény narancs
  • 24 felezett dió
  • 24 puha, aszalt sárgabarack
  • 100 g tortabevonó étcsokoládé
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. A gyümölcsöket megmossuk, az eperről felitatjuk a vizet, csumáját kiemeljük. Konyharuhába hempergetve szárazra töröljük a szőlőszemeket. A nyársak alapjául szolgáló narancsokat kettévágjuk, tisztes távolságra egymástól lapos tálra vagy tálcára fordítjuk. Az összes gyümölcsöt egyesével fogvájóra tűzzük (a dióval bánjunk kíméletesen, mert könnyen eltörik!).

2. A csokoládébevonót kisebb lábasba tördeljük, meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk. Megmártjuk benne a gyümölcsöket és a diót, lecsepegtetjük, majd változatosan a narancskupolákba tűzzük. Az „építkezést” a narancs aljánál kezdjük, majd ügyelve arra, hogy a mininyársak ne érjenek egymáshoz és ne csöppenjen le róluk a csokoládé, haladunk a közepe-teteje felé. Hagyjuk a csokoládét teljesen megdermedni, tálalásig a hűtőben tartjuk.

3. Fogyasztás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőszekrényből a gyümölcs-süniket, kistányérokra ültetjük, és menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve, csemegeként kínáljuk. (A fél narancsokat később gyümölcssalátaként vagy narancslé formájában elfogyasztjuk.)

Tippek:

– A maradék csokoládét alufóliával bélelt mélytányérba öntve hagyjuk megdermedni, és egy másik alkalommal felhasználjuk.
– Bámilyen egyéb friss és/vagy aszalt gyümölcs alkalmas erre a célra, az a fontos, hogy ne legyenek túlságosan puhák, érettek. A friss gyümölcsök közül azokat részesítsük előnyben, amelyek nem hajlamosak a barnulásra.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

410 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tonhalas
krumplisaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótos
omlett-tekercs

Fasírtmuffin

Illatos hússal
töltött cukkini

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: