2017. április 28.
Valéria napja van

FŐZELÉKEK


Fotó: Elendel

Illatos paradicsomos
káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg fehér káposzta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 doboz (400 g) felaprózott paradicsom
  • 4 ek. (40 g) rizsliszt
  • színes szemesborskeverék
  • 1 kk. kristálycukor
  • 4 bazsalikombóbita
  • 4-8 koktélparadicsom

1. A káposzta külső, illetve sérült leveleit lebontjuk, a fejet leöblítjük, elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, majd 1,5-2 cm-es csíkokra metéljük. A hagymát meghámozzuk, hajszálvékonyan felkarikázzuk.

2. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, 3 dl vizet, az elmorzsolt leveskockákat és a fűszerkeveréket, fedő alatt puhára, de még ropogósra főzzük (20-25 perc) – a szétfőtt káposzta nem igazán gusztusos!

3. Elkeverjük a paradicsomlében a paradicsompürét, majd a felaprózott paradicsommal (és levével együtt) a káposztára öntjük, jól összeforraljuk. Hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben eldolgozott rizslisztet, 2-3 percig sűrítjük. Utánasózzuk, frissen őrölt színes borssal és cukorral ízesítjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, nehogy összetörjön a káposzta!

4. Tálaláskor bazsalikom- vagy egyéb zöldfűszerbóbitával, valamint a félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük. Köményes sertéssültet, borral párolt csirkemellet, szalonnával sült virslit, friss házikenyeret kínálhatunk hozzá.

Tippek:

Még ízletesebb lesz, ha 6-8 db lecsepegtetett, felaprózott, olajos aszalt paradicsomot is adunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

210 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldségleves májgaluskával

Spárga tojásos
zöld morzsával

Marhahúsleves

Diós-mákos bejgli

Lencsefőzelék
füstölt oldalassal

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hideg
nektarinleves

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Korhely
lencseleves

Mákos-habos
rakott kifli

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: