2018. május 26.
Fülöp napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Hozzávalók 48 kockához:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1+3 ek. olaj
  • 1 dundi póréhagyma
  • 1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika
  • 500 g paradicsom
  • 400 g gomba
  • 100 g ketchup
  • 2 ek. csípős paprikakrém
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • 150 g trappista vagy edami sajt
  • 50 g paprikával töltött olívabogyó
  • 15-20 bazsalikomlevél

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, valamennyit finomra vágjuk, aztán összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Kikenünk 1 ek. olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük.

2. A rakományhoz a zöldségeket megtisztítjuk. A póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. 3 ek. olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, sót, frissen őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük.

3. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 200 °C-on további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

4. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük vagy felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük és szárazra lapogatjuk. A húslapot deszkára emeljük, 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

113 kcal/kocka

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 20 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 20 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Illatos hússal
töltött cukkini

Tojásos
fasírttekercs

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Tatárbifsztek

Krémsajtos-
olívás papucs

Zöldséges rétes

Csicseriborsó-
mártogató

Toszkán olívás
lapos kenyér

Húsos
lilahagymatorta

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: