2017. április 24.
György napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Hozzávalók 48 kockához:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1+3 ek. olaj
  • 1 dundi póréhagyma
  • 1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika
  • 500 g paradicsom
  • 400 g gomba
  • 100 g ketchup
  • 2 ek. csípős paprikakrém
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • 150 g trappista vagy edami sajt
  • 50 g paprikával töltött olívabogyó
  • 15-20 bazsalikomlevél

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, valamennyit finomra vágjuk, aztán összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Kikenünk 1 ek. olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük.

2. A rakományhoz a zöldségeket megtisztítjuk. A póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a gombával együtt felszeleteljük. 3 ek. olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, sót, frissen őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük.

3. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 200 °C-on további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

4. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük vagy felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük és szárazra lapogatjuk. A húslapot deszkára emeljük, 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

113 kcal/kocka

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 18 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 18 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Fasírtmuffin

Spenótos-
tojásos rétes

Toszkán olívás
lapos kenyér

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Zöldséges rétes

Krémsajtos-
olívás papucs

Sajtkrémes
mártogató

Fűszeres csiga
pizzasütő módra

Húsos
lilahagymatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: