2017. október 17.
Hedvig napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Elendel

Lazacos-rukolás
omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 g (4 kis marék) rukola
  • 100 g szeletelt, füstölt lazac
  • 8 tojás
  • 1 dl tej
  • só, bors
  • 2 kk. olaj
  • 10-12 szem rózsabors
  • 4 szál petrezselyem

1. A rukolát megtisztítjuk, a levélkék kemény, illetve túl hosszú szárát lecsipkedjük. Váltott vízben, szelíden rázogatva megmossuk, aztán kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, falatnyi darabokra tépkedjük.

2. A lazacszeleteket kiterítjük (ha olajos lazacból készítjük, alaposan lecsepegtetjük, papírkendővel felitatjuk róluk a fölösleges olajat), 2-2,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tojásokat megmossuk, kettőt tálkába ütünk, hozzáadunk 2-3 ek. tejet, 1-1 csipet sót és fehér borsot, villával éppen csak felverjük-összekeverjük.

3. Egy 20 cm átmérőjű teflonserpenyőben felforrósítunk 1/2 kk. olajat, beleöntjük a tojást, és szelíd tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, teteje azonban rezgős-puha marad. Egyik felét megszórjuk a rukola és a lazac egynegyedével, fa-/teflonlapáttal óvatosan alányúlva ráhajtjuk a másik, „csupasz” felét, aztán lapostányérra csúsztatjuk, és kikapcsolt, langyos sütőben melegen tartjuk. A fenti módon és hozzávalókból további 3 omlettet sütünk.

4. Megszórjuk a durvára tört rózsaborssal, a leöblített petrezselyembóbitákkal díszítjük, és mihamarabb tálaljuk. Bagett, sokmagos péksütemény illik hozzá.

Tippek:

Mielőtt megszórnánk a tojást a „rakománnyal”, rázzuk meg egy kicsit a serpenyőt, és győzödjünk meg arról, hogy sehol sem ragadt le az omlett, különben könnyen elszakadhat.

Megjegyzések:

Minél kevésbé verjük fel a tojást, annál puhább marad az omlett, tehát annál könnyebben tudjuk kettéhajtani-formázni.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

245 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Spárgás
tojáslepény

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Spenótos
palacsintatorta

Avokádós
tonhalsaláta

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: