2018. október 18.
Lukács napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Karalábékrémleves
szalonnával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 zsenge karalábé (kb. 600 g)
  • 250 g burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 3 hús- vagy zöldségleveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 4 vékony szelet füstölt, húsos szalonna vagy bacon
  • néhány szál snidling

1. A karalábékat és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, 1 zöld hagymaszárat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a karalábét és a burgonyát. Élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az elmorzsolt leveskockákat, és felöntjük 1,2 liter vízzel. Félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.

3. 4 evőkanálnyi karalábé-burgonyakockát szűrőkanállal kiemelünk a levesből, és melegen tartunk. A leveshez adjuk a tejfölt, majd a benne főtt zöldségekkel együtt, botmixerrel krémmé turmixoljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, 2 percig forraljuk.

4. Felkarikázzuk a félretett hagymaszárat. A szalonnaszeleteket ujjnyi széles, hosszanti csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül pirosra-ropogósra sütjük. A levest mélytányérokba szedjük, tetejükre-közepükre halmozzuk a félretett darabos zöldséget, valamint a szalonnacsíkokat, végül a hagymaszárkarikákkal és a snidlinggel díszítve forrón tálaljuk. Pirított sokmagos zsemlekockát kínálhatunk mellé.

Tippek:

Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, 1-2 ek. burgonyapelyhet vagy ételsűrítő granulátumot keverhetünk bele.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

316 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Túrós zöldségtorta

Svájci sajtleves

Sajtkrémes
mártogató

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Majonézes
tojássaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tejszínes
sóskaleves

Tonhalas
krumplisaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Uborka-
vitorlások
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: