2017. október 19.
Nándor napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Spagetti
kertifűpesztóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 szál majoránna
  • 10-12 szál snidling
  • 20-25 bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 10-10 menta- és citromfűlevél
  • 5-5 lestyán- és tárkonylevél
  • 1 dl (classico) olívaolaj
  • 20+10 g mandulapálcika
  • só, bors
  • 15-20 szem vörös vagy fekete olívabogyó (kalamata)
  • 4-5 koktélparadicsom
  • 40 g parmezán sajt
  • 400 g spagetti

1. A zöldfűszereket megmossuk-leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, a petrezselyem- és majoránnaszárakról lecsipkedjük a levélkéket, valamennyit nagyjából felaprózzuk-eltépkedjük, és turmixkehelybe szórjuk (a lestyán és a tárkony nagyon aromás, bánjunk csínján velük, mert elnyomják a többi fűszer ízét!).

2. Hozzáadjuk az olívaolajat, 20 g mandulát, egy kevés sót, frissen őrölt borsot, végül 1/2 dl vizet, és sűrű péppé pörgetjük, felét mély tálba szedjük. Az olívabogyókat kimagozzuk, a paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A parmezán sajtot megreszeljük.

3. A spagettit 1 ek. sóval ízesített, 4 liter forrásban lévő vízbe dobjuk, és a csomagoláson javasolt ideig főzzük (nem jó, ha túlfő!). Leszűrjük, éppen csak lecsepegtetjük, a tálba csúsztatjuk, tetejére szedjük a maradék mártást, és két favillával, laza-emelgetős mozdulatokkal összekeverjük.

4. A paradicsommal, az olívabogyókkal és bazsalikombóbitával díszítjük, végül megszórjuk a maradék mandulával, és azonnal tálaljuk. A parmezán sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Tippek:

– Hidegen, salátaként is finom, ez esetben rövid fazontésztából (pl. penne, orsó- vagy pillangótészta) készítjük.
– Az összetevők arányát ízlés szerint változtathatjuk (kevés rukola is kerülhet bele!), de bazsalikom és petrezselyem mindenképp legyen benne. Különösen finom, ha némi chiliporral fűszerezzük.

Megjegyzések:

Az étel annyira finom, hogy (bár általában személyenként 100 g tésztát szokás számítani), nyugodtan főzzük ki mind az 500 g-ot, biztosan lesz gazdája!

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

708 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tésztával töltött
padlizsán

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
lazacos gnocchi

Spenótos-
tojásos rétes

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Olasz tésztasaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: