2018. július 18.
Frigyes napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Nyári zöldségleves
tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karcsú póréhagyma
  • 300 g sárgarépa
  • 200 g zsenge cukkini
  • 200 g sampinyon gomba
  • 300 g zöld hüvelyű bab
  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1-1 szál friss kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, majoránna
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 kk. ételízesítő
  • 40 g apró penne vagy csiga,- illetve orsótészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. rizsliszt

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a zöldborsót hüvelyéből kifejtjük. A póréhagyma fehér és világoszöld részét, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit felkarikázzuk. A gombát felszeleteljük, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, 1 szál petrezselyem kivételével csokorba kötjük.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a póréhagymát és a sárgarépát, 1 percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a gombát, további 2 percig pirítjuk, aztán felöntjük 1,3 liter hideg vízzel, felforraljuk. Beledobjuk a zöldbabot és a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, végül beletesszük a fűszercsokrot, és mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (20 perc).

3. Közben az ételízesítővel felforralunk 1/2 liter vizet, beledobjuk a levestésztát, és a csomagoláson javasolt idő alatt puhára főzzük, melegen tartjuk.

4. A tejszínben és 1 merőkanál főzőlében simára keverjük a rizslisztet, a leveshez öntjük, 2 percig forraljuk. Kiemeljük a fűszercsokrot, ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, végül belecsúsztatjuk a tésztát, meghintjük a finomra vágott maradék petrezselyemmel, és máris tálaljuk.

Fontos:

A tésztát csak közvetelenül tálalás előtt adjuk az ételhez, mert állás-melegítés során „megissza” a levest, túlpuhul! 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

236 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges
karfiolleves

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Csípős kukoricaleves

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Kukoricás
paradicsomleves

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Zöldbabcsokor
paprikával

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Gombás-zöldséges
karalábéleves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: