2018. május 28.
Emil, Csanád napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Pudingok és zselék

A nemzetközi gasztronómiában a csokoládéval, eperrel vagy málnával és tejszínhabbal készült édességeket (tortákat is) Fürst Pückler néven szokták emlegetni, ugyanis az egyik valaha legelőkelőbb, történelmi német család nevezetes alakja, Fürst Pückler, azaz Pückler herceg bolondult az efféle édességekért.


Fotó: Hemző Károly

Epres csokoládépuding –
Fürst Pückler módra

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 3+2 ek. kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 500 g eper
  • 1,2 dl szűrt feketeribizlilé
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 1 kk. csokoládéforgács
  • 4 citromfűbóbita

1. A pudingport simára keverjük 3 ek. cukorral és 5-6 ek. hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáadjuk a pudingos tejet, és szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc). Néhány percig hűlni hagyjuk, aztán négy, 2-2,5 dl-es szépséges-hasas kehelybe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, 4 szép szem kivételével felaprózzuk. Felforraljuk a feketeribizlilét a maradék 2 ek. cukorral. Simára keverjük az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel, a gyümölcsléhez adjuk, éppen csak besűrítjük, végül beleforgatjuk az epret, és 2 percig forrósítjuk. Hideg vízfürdőben langyosra hűtjük, majd arányosan elosztva a csokoládépuding tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, lefedjük, és legalább 2 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk az eper tetejére. Néhány csipet csokoládéforgáccsal, a félretett (félbevágott) eperszemekkel és citromfűbóbitákkal díszítjük. Csokoládés ostyarudakat kínálhatunk hozzá. Egyszerű, gyors, elronthatatlan!

Tippek:

A forró pudingban elkeverhetünk 80-100 g darabosra reszelt ét- vagy tejcsokoládét.

Változatok:

Eper helyett készíthetjük málnával, meggybefőttel is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

320 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Karalábé-retek-
alma saláta

Tökmagos-
sajtos stangli

Szerencsegomba
tojásból

Sonkakrémes
töltött tojás

Almás-zöldséges
heringsaláta

Húsos
lilahagymatorta

Sonkás és
sajtos roló

Gombás táska

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Majonézes
kínaikel-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: