2017. február 28.
Elemér napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g újkrumpli
  • 800 g zöldborsó (400 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g bacon vagy vékonyra szeletelt húsos, füstölt szalonna
  • 20 g vaj/margarin
  • 1 ek. (classico) olívaolaj
  • 4+4 zsályalevél
  • 1 kis csokor petrezselyem

1. A krumplit gondosan megmossuk, ha vastag a héja ledörzsöljük, illetve meghámozzuk, nem túl apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük (8 perc). A zöldborsót kifejtjük, leöblítjük, és egy másik edényben, 2-3 ek. vízzel puhára pároljuk.

2. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. A szalonnát szeletekre bontjuk, nagyobb serpenyőben pirosra sütjük-gabalyítjuk, aztán kivesszük a zsiradékból, és félretesszük.

3. A szalonnazsírhoz adjuk a vajat/margarint és az olajat, beleteszünk 4 zsályalevélkét, 1/2 percig sütjük, majd eltávolítjuk. A zsiradékba dobjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt, lassú tűzön megfonnyasztjuk.

4. A krumplit leszűrjük, kíméletesen összeforgatjuk a hagymával, fedő alatt további 6-8 percig pároljuk. A zöldborsót is leszűrjük, a krumplihoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, éppen csak összeforrósítjuk. Előmelegített tálra szedjük, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, tetejére rendezzük a szalonna-göndörkéket, és a maradék 4 zsályalevéllel vagy snidlinggel díszítve hirtelensültek, rántott húsok, halak köreteként kínáljuk.

Fontos:

A zsályának igen karakteres az aromája, kevés elég belőle, mert elviszi az étel ízét!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

495 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Tejszínben sült
újkrumpli

Cukkinis
burgonyagratin

Gazdag rizssaláta
tojással

Spenótos-
tojásos rétes

Tavaszi
zöldségfelfújt

Francia
zöldséges lecsó

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Zöldséges
húsgombócok

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Olasz
krumplisaláta

Csészében sült
cukkinis krumplileves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: