2017. október 19.
Nándor napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Kapros-paradicsomos
káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zsenge fehér káposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 50 g szeletelt, füstölt, húsos szalonna (bacon)
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 400 g kemény paradicsom
  • 2 dl tejföl

1. A káposzta külső, illetve sérült leveleit lebontjuk, a káposztafejet megmossuk, kettészeljük, torzsáját ékelő mozdulattal kivágjuk, 2 cm-es csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük és felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, 1-2 szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit leválasztjuk a szárakról és finomra aprítjuk.

2. A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a felforrósított olajba dobjuk, pirosra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, 1-2 perc múlva a kaprot, és újabb 1 percig pirítjuk (a kapor valódi aromája pirítással érvényesül igazán!). Ezután hozzáadjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön, többször megkeverve, saját levében-gőzében puhára, de még ropogósra pároljuk (15-20 perc).

3. A paradicsomokat megmossuk, szárcsonkjukat kivágjuk, gerezdekre szeljük, néhány kivételével lazán a káposztához keverjük, és mindössze 3-4 percig pároljuk. Tálaláskor a káposztát csinos tálba szedjük, közepére halmozunk 1-2 ek. tejfölt, végül a félretett paradicsomgerezdekkel és kaporral díszítve kínáljuk. A maradék tejfölt külön tálkában adjuk hozzá.

Tippek:

Hirtelensültek, pecsenyék idális társa, de héjában sült krumplival, szerecsendióval illatosított krumplipürével, polentával is mennyei!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

260 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Húsos
lilahagymatorta

Sajtos-sonkás
papucs

Zöldséges
húsgombócok

Sült alma-
cékla köret

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Rántott karalábé
zöldmártással

Almás-gombás
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: