2017. december 11.
Árpád napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Elendel

Fokhagymás-kapros
uborkasaláta tejföllel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g kígyóuborka
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • só, bors
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl 20%-os tejföl

1. Az uborkát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, burgonyahámozóval csíkosan vagy teljesen meghámozzuk, vékony karikákra gyaluljuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát ugyancsak vékonyan felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait-ereit kiemeljük, vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt az uborkához adjuk. Megszórjuk 1/2 kk. sóval, összekeverjük, lefedjük, 1 órát pihentetjük.

3. Az öntethez a kaprot leöblítjük, a szakállkákat leválasztjuk a szárakról, néhány kivételével finomra vágjuk. Elkeverjük a tejfölben az áttört fokhagymát és a kaprot, frissen őrölt borssal ízesítjük, fogyasztásig hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kissé kinyomkodjuk az uborkasalátát, nem túl mély tálra rendezzük-kócosítjuk. Csillagformán a tetejére ejtünk-halmozunk 5-6 nagyobb evőkanálnyi tejfölt, a félretett paprikadarabkákkal és kaporral díszítjük, de a szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze. A maradék öntetet tálkába szedve kínáljuk.
Paprikásokhoz, pörköltekhez, gulyásokhoz, és (kedvünk szerint) minden egyéb magyaros ételhez adhatjuk.


Változatok:

– Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés pirospaprikával.
– Tejfölös öntet helyett: 4 ek. borecetet elkeverünk 2 ek. olívaolajjal, 1 dl vízzel, egy kevés őrölt borssal, ízlés szerint sóval és ½ kk. porcukorral, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

15 perc
+1 óra érlelési idő

Energiatartalom:

125 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Joghurtos kukorica-
retek saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Mentás-zöldséges
kuszkuszsaláta

Mimóza
tojássaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Mediterrán krumplisaláta

Majonézes
tojássaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Téli vegyes saláta
nyers céklával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: