2018. szeptember 26.
Jusztina napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g nyers, füstölt sertésoldalas
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 kk. szárított borsikafű
  • 15-20 szem feketebors
  • 200 g fejteni való bab
  • 200 g zöld hüvelyű bab
  • 50 g zeller
  • 80 g csigatészta
  • 2 paradicsom
  • 10-12 bazsalikomlevél

1. Az oldalast előző este megmossuk, beáztatjuk langyos vízbe. Másnap leöblítjük, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a meghámozott hagymát egészben, a babérlevelet, a teatojásba zárt fokhagymát, borsikafüvet, valamint szemes borsot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (kb. 1 óra).

2. A zöldségeket megtisztítjuk, leöblítjük, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra, a zellert apró kockákra vágjuk.

3. Kivesszük az oldalast a léből, elforgatjuk-kiemeljük belőle a csontokat, és kisebb darabokra vágjuk. A levest felforraljuk, beledobjuk a zellert, a fejtett babot és zöldbabot (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban), mérsékelt tűzön, félig lefedve majdnem puhára főzzük (25 perc). Ezután a levesbe szórjuk a tésztát, és az egészet puhára főzzük (további 10-15 perc). Kiemeljük belőle a babérlevelet, a hagymát és a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.

4. A paradicsomokat meghámozzuk, magjaikat-levüket eltávolítjuk, vékony gerezdekre szeljük. A bazsalikomlevelek felét (ollóval) felaprózzuk, a paradicsommal együtt a kész levesbe keverjük, és a maradék bazsalikommal díszítve tálaljuk. Külön tálkában tejfölt kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra
+ 8-12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Babos-húsos
paradicsomleves

Spenótos
omlett-tekercs

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tejszínes
cukkinikrémleves

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Marinált zöldségek

Téli minestrone
csicseriborsóval

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: