2018. június 25.
Vilmos napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg
nektarinleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 (bio)citrom
  • 800 g érett nektarin vagy őszibarack
  • 1 dl fehérbor
  • 150 g kristálycukor
  • kisujjnyi fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 4 mentabóbita

1. A citromot alaposan megmossuk, 2 kisujjnyi héjat vékonyan levágunk róla, a levét kinyomjuk, átszűrjük. 2 nektarint félreteszünk a díszítéshez, a többit előbb forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal megöntözzük a citromlé felével és a borral.

2. A nektarinhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat, valamint 1 csipet sót, felöntjük 7,5 dl vízzel, és a forrástól számított 5 percig főzzük.

3. Közben 1,5 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport. Kidobjuk a levesből a fűszereket és a citromhéjat, a gyümölcsöt botmixerrel péppé zúzzuk, hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport és felforraljuk. A tűzről lehúzva simára keverjük a tejföllel, kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálaláskor a tejszínt felverjük, habzsákba szedjük. A félretett nektarinokat kettévágjuk, kimagozzuk, 4-5 csíkban bevagdossuk, legyezőszerűen szétterítjük, meghintjük a maradék citromlével. A levest átkeverjük (ha gyerek nem kap belőle, 4-5 ek. őszibarackvodkával illatosíthatjuk), erőleveses-csészékbe szedjük, habrózsákat nyomunk a tetejére, végül a nektarinlegyezőkkel és mentabóbitákkal díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Hideg dinnyeleves

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Sonkás táska
és stangli

Hideg
eperkrémleves

Zöldségleves májgaluskával

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Narancskrémleves

Hideg
sárgabarackleves

Korhely
lencseleves

Tejszínes-gombás
galuska
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: