2017. október 21.
Orsolya napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg
nektarinleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 (bio)citrom
  • 800 g érett nektarin vagy őszibarack
  • 1 dl fehérbor
  • 150 g kristálycukor
  • kisujjnyi fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 4 mentabóbita

1. A citromot alaposan megmossuk, 2 kisujjnyi héjat vékonyan levágunk róla, a levét kinyomjuk, átszűrjük. 2 nektarint félreteszünk a díszítéshez, a többit előbb forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal megöntözzük a citromlé felével és a borral.

2. A nektarinhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat, valamint 1 csipet sót, felöntjük 7,5 dl vízzel, és a forrástól számított 5 percig főzzük.

3. Közben 1,5 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport. Kidobjuk a levesből a fűszereket és a citromhéjat, a gyümölcsöt botmixerrel péppé zúzzuk, hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport és felforraljuk. A tűzről lehúzva simára keverjük a tejföllel, kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálaláskor a tejszínt felverjük, habzsákba szedjük. A félretett nektarinokat kettévágjuk, kimagozzuk, 4-5 csíkban bevagdossuk, legyezőszerűen szétterítjük, meghintjük a maradék citromlével. A levest átkeverjük (ha gyerek nem kap belőle, 4-5 ek. őszibarackvodkával illatosíthatjuk), erőleveses-csészékbe szedjük, habrózsákat nyomunk a tetejére, végül a nektarinlegyezőkkel és mentabóbitákkal díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárga tojásos
zöld morzsával

Hideg
eperkrémleves

Korhely
lencseleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Nyári vegyes
gyümölcsleves

Bécsi
krumplisaláta

Húsos
kelkáposztaleves

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hideg
sárgabarackleves

Hideg
görögdinnyeleves

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: