2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Hússal töltött
sült paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • só, bors
  • 2+1 ek. olaj
  • 2 nagy vagy 4 közepes, piros húsú paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g darált hús (marha és csirke/pulyka vegyesen)
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/2 kk. enyhén csípős pirospaprika
  • 50 g füstölt, nyers sonka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1/4 kk. őrölt köménymag
  • 20 g vaj/margarin
  • 20 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 30 g parmezán sajt

1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk.

2. Közben a paprikákat megmossuk, félbevágjuk, ereiket-csumájukat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, 1 ek. olajban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, sót és borsot, további 2 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. A sonkát apró kockákra, a petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk, aztán a tojással, a zsemlemorzsával és a köménymaggal együtt a húshoz keverjük.

3. A besamelhez a vajban/margarinban sárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, mérsékelt tűzön besűrítjük, kihűtjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot, felét a húsmasszához adjuk, és a paprikacsónakokba töltjük.

4. Leemeljük a burgonyáról a fóliát, tetejére ültetjük a paprikákat, bevonjuk a maradék besamellel, és aranysárgára sütjük (további 30-35 perc). Petrezselyemmel díszítve a sütőtálban kínáljuk.

Változatok:

− A besamelt 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendióval vagy őrölt fahéjjal is illatosíthatjuk.
− Készíthetjük padlizsánnal, nagyobbacskára nőtt és kivájt cukkinival, patisszonnal is.

Italajánlat:

Félszáraz rozé vagy fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

508 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Babos zöldségragu
polentával

Spenótos
palacsintatorta

Kukoricás
sült paprika

Spenótos
rakott krumpli

Olívás
paradicsomsaláta

Gombás-paprikás
rizstorta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Mediterrán krumplisaláta

Kenyértorta
pizzasütő módra

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: