2017. október 19.
Nándor napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Hússal töltött
sült paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • só, bors
  • 2+1 ek. olaj
  • 2 nagy vagy 4 közepes, piros húsú paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g darált hús (marha és csirke/pulyka vegyesen)
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/2 kk. enyhén csípős pirospaprika
  • 50 g füstölt, nyers sonka
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1/4 kk. őrölt köménymag
  • 20 g vaj/margarin
  • 20 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 30 g parmezán sajt

1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk.

2. Közben a paprikákat megmossuk, félbevágjuk, ereiket-csumájukat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, 1 ek. olajban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, sót és borsot, további 2 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. A sonkát apró kockákra, a petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk, aztán a tojással, a zsemlemorzsával és a köménymaggal együtt a húshoz keverjük.

3. A besamelhez a vajban/margarinban sárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, mérsékelt tűzön besűrítjük, kihűtjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot, felét a húsmasszához adjuk, és a paprikacsónakokba töltjük.

4. Leemeljük a burgonyáról a fóliát, tetejére ültetjük a paprikákat, bevonjuk a maradék besamellel, és aranysárgára sütjük (további 30-35 perc). Petrezselyemmel díszítve a sütőtálban kínáljuk.

Változatok:

− A besamelt 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendióval vagy őrölt fahéjjal is illatosíthatjuk.
− Készíthetjük padlizsánnal, nagyobbacskára nőtt és kivájt cukkinival, patisszonnal is.

Italajánlat:

Félszáraz rozé vagy fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

508 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás-paprikás
rizstorta

Spenótos
rakott krumpli

Olívás
paradicsomsaláta

Kukoricás
sült paprika

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Almás-besameles
káposztatorta

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos
palacsintatorta

Babos zöldségragu
polentával

Kenyértorta
pizzasütő módra

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Kagylósalátával töltött
paradicsom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: