2017. december 13.
Luca napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Áfonyás-ribizlis
krémkehely

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g ribizli és áfonya vegyesen
  • 2 ek. mandulapálcika
  • 4 dl tej
  • 80 g kristálycukor
  • 1 vaníliarúd
  • 3-4 kisujjnyi (bio)citromhéj
  • 4 zselatinlap
  • 2+1 dl tejszín
  • 20 g étcsokoládé
  • néhány mentabóbita

1. A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve felitatjuk róluk a nedvességet. A ribizliszemeket leválasztjuk a szárukról. A mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.

2. Felforraljuk a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a belsejéből kiemelt vaníliapéppel, valamint a gondosan megmosott citromról lehántott héjcsíkokkal. Fedő alatt 10 percig pihentetjük, aztán leszűrjük.

3. Beáztatjuk a zselatinlapokat 4-5 dl hideg vízbe, majd jól kinyomkodjuk, és olvadásig keverjük a meleg tejben. Hideg vízfürdőbe állítva csaknem teljesen kihűtjük. Lazán beleforgatunk 2 dl kemény habbá vert tejszínt, a mandulát és a gyümölcs felét, csinos kelyhekbe szedjük, letakarjuk, és 3-4 órára beteszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt a krém tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt, 1 dl tejszínből vert habrózsákkal, a felaprózott csokoládéval, és menta- vagy gyümölcslevél-bóbitákkal díszítve kínáljuk.

Tippek:

Készíthetjük egyféle gyümölcsből is, például csak málnából vagy szederből: 250-300 g érett gyümölcsöt összeturmixolunk 40 g cukorral, áttörjük, tálaláskor a krém tetejére öntjük, néhány szép szem málnával/szederrel és mentalevélkékkel díszítjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 3-4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

434 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szerencsegomba
tojásból

Sonkás és
sajtos roló

Sajtos-sonkás
papucs

Majonézes
kínaikel-saláta

Gombás táska

Krumplisaláta
túrókrémmel

Karalábé-retek-
alma saláta

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtkrémes
mártogató

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: