2017. augusztus 18.
Ilona napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Virslis-uborkás
burgonyasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g burgonya
  • őrölt fehér bors
  • 4 ek. citromlé
  • 1 ek. csípős mustár
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 2 szál szárzeller
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 cső főtt vagy 1/2 doboz konzerv csemegekukorica (120-140 g)
  • 100 g ecetes vagy kovászos uborka
  • 200 g füstölt virsli
  • néhány zeller- és citromfűlevél

1. A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük.

2. Az öntethez az átszűrt citromlét és 1/2 dl vizet mélyebb salátástálba öntjük, simára keverünk benne 1/2 kk. sót, ízlés szerint őrölt fehér borsot, a mustárt, végül apránként beledolgozzuk az olajat.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A zellerszárakat és az újhagymákat (6-8 cm-es zöldjükkel együtt) kissé rézsútosan felkarikázzuk, a hagymát beleforgatjuk az öntetbe. A paprikát vékony csíkokra szeljük. A főtt kukoricát kettétörjük, torzsájáról éles késsel levágjuk-választjuk a szemeket (a konzerv kukoricát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük). A kovászos/ecetes uborkát vékony, az alaposan megmosott virslit 1/2 cm-es karikákra vágjuk.

4. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd egyenesen belekarikázzuk a hagymás öntetbe, és abban hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a zöldségeket és a virslit, lazán összekeverjük, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük-érleljük. Tálaláskor nem túl mély tálba terítjük, tetejét citromfűvel, a tál szegélyét pedig zellerlevelekkel díszítjük. Finom-könnyű egytálsaláta!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+1 óra érlelési idő

Energiatartalom:

388 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Gazdag rizssaláta
tojással

Szerencsegomba
tojásból

Tökmagos-
sajtos stangli

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Káposztás táska

Almás-zöldséges
heringsaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Bab-póré-sárgarépa-
virsli saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: