2017. október 23.
Gyöngyi napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsántallérok

Hozzávalók 4 személyre::

1. A padlizsánokat megmossuk, ha nem túl vastag a héjuk, hámozatlanul 1 cm-es karikákra szeljük. Mindkét oldalukat jócskán megszórjuk sóval, élükre állítva szűrőtálba tesszük, és 30 percig pihentetjük, hogy kesernyés levük elfolyjon. A mozzarellát apró kockákra, az olívabogyókat karikákra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük.

2. A paradicsomokat megmossuk, 1 percre forrásban lévő, majd jéghideg vízbe merítjük, és könnyűszerrel lehúzzuk a héjukat. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, húsukat kockákra vágjuk, 1 ek. felforrósított olajra dobjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 10 felaprózott bazsalikomlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve 10 percig főzzük-sűrítjük.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 3 ek. olajat. A padlizsánkarikákat leöblítjük, szárazra töröljük, és mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Előbb papírkendőre, majd tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a paradicsompéppel, megszórjuk az olívával, a mozzarellával és az oregánóval. 200 °C-os sütőben átforrósítjuk (5-8 perc).

4. A tallérokat lapos tálra rendezzük, és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítve előételként vagy köretként tálaljuk. Melegen vagy langyosan a legfinomabb.

Tippek:

Kenyérkorongokra vagy felkockázott pizzalapokra helyezve pompás csipegetnivaló, italkorcsolya lehet. 

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

260 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
palacsintatorta

Padlizsán
pizzasütő módra

Spenótos-
tojásos rétes

Illatos hússal
töltött cukkini

Tésztával töltött
padlizsán

Padlizsán
tükörtojással

Spárgás
tojáslepény

Marinált zöldségek

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: