2017. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Mexikói
sertésborda

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes-csípős paprika
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 dús szál bazsalikom
  • 150 g (barna) sampinyon gomba
  • 2 doboz felaprózott paradicsom (400 g/doboz)
  • 8 vékony szelet kicsontozott sertésborda
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 4+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 400 g csemegekukorica (konzerv)
  • 200 g fusilli (orsótészta)

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében megtartjuk, illetve eltávolítjuk, húsát vékonyan felkarikázzuk. A petrezselymet és a bazsalikomot megmossuk, leveleiket lecsipkedjük (4 bazsalikombóbita kivételével) apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

2. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, aztán lisztbe forgatjuk, és 4 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+3 perc).

3. Kivesszük a húst a zsiradékból, üvegesre pároljuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a csípős paprikát és a paradicsomot levével együtt, félig lefedve 20 percig forraljuk-sűrítjük. Beleszórjuk a leöblített és lecsepegtetett kukoricát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül visszatesszük bele a húst, és további 10 percig főzzük.

4. Közben 2 ek. olajban megpirítjuk a gombát. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lazán a gombához keverjük, megszórjuk a petrezselyemmel. A húst a mártással együtt nem túl mély tálba szedjük, a félretett bazsalikommal díszítjük, és a tészta társaságában azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

605 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Mexikói fasírt

Waldorf-saláta

Húsos
lilahagymatorta

Körtés-diós
zellersaláta

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Illatos hússal
töltött cukkini

Cézár-saláta
paradicsommal

Avokádókrém
paprikaladikban

Avokádó-tőkehalmáj
saláta

Csirkés
Waldorf-saláta

Kolumbusz-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: