2017. október 19.
Nándor napja van

ITALOK > Hideg italok


Fotó: Hemző Károly

Részeges
dinnyeturmix

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 200-200 g sárga és zöld húsú sárgadinnye
  • 200 g görögdinnye
  • 1 (bio)citrom
  • 4 ek. porcukor
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. dinnyelikőr vagy -vodka
  • 5 dl jól behűtött, félszáraz pezsgő
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. A dinnyék héját felvágás-darabolás előtt alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, magjaikat kivájjuk (amennyire lehet, a görödinnyéét is). A díszítéshez mindhárom színű dinnyéből karalábévájóval 4-4 golyót gömbölyítünk, 4 bambuszpálcikára szúrjuk, dobozba zárjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Evőkanállal kivájjuk a dinnyehúst a héjakból, turmixkehelybe szórjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját a dinnyéhez reszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük, majd a porcukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a likőrrel együtt a dinnyéhez adjuk. Finom-bársányos krémmé pörgetjük, lefedjük, és 3-4 órára behűtjük.

3. Fogyasztás előtt a dinnykrémhez adjuk a pezsgőt, összekeverjük, és szemrevaló kelyhekbe vagy talpas poharakba öntjük. A bambuszpálcikákra felfűzött dinnyegyöngyökkel, valamint citromfű- vagy mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a likőrt elhagyjuk, a dinnyepépet 2-2 dl tejszínnel és tejjel vagy natúr joghurttal/kefirrel lazítjuk, fogyasztáskor pedig ásványvízzel hígítjuk.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc
+ 3-4 óra
hűlési idő

Energiatartalom:

270 kcal/pohár

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pezsgős dinnyeszörbet

Tojáslikőr

Citromlikőr

Valentin-koktél

Spanyol
gyümölcsbólé

Mentás
uborka-citrusbólé

Pezsgős
dinnyebólé

Bodzaszörp

Diólikőr

Narancslikőr
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: