2017. november 25.
Katalin napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Krumplis
cukkinicsónakok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes vagy 8 kisebb cukkini (800 g)
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 600 g krumpli
  • 4 nagy fej hagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 doboz felaprózott paradicsom (400 g/doboz)
  • 1/2 kk. szárított kakukkfű
  • só, bors
  • 1 dl tej
  • 60 g reszelt gouda vagy edami sajt
  • 10-12 koktélparadicsom
  • 8-10 szál snidling

1. A cukkinikat megmossuk, szárvégeiket leválasztjuk, ketté-, majd félbevágjuk őket, laza belsejüket kivájjuk. 1 liter vizet felforralunk az ételízesítővel, beledobjuk a cukkinicsónakokat, 3 percig főzzük, aztán üregükkel lefelé lapos tálra/papírkendőre borítjuk.

2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd a kivájt cukkinidarabkákkal együtt puhára főzzük a cukkini levében (15-18 perc). A hagymákat megtisztítjuk, kettőt karikákra gyalulunk, megpirítunk a felforrósított olajban, aztán szűrőkanállal kiemeljük belőle, és félretesszük. A másik két hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a visszamaradt olajban, hozzáadjuk a paradicsomot és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, félig lefedve sűrű mártássá főzzük (15 perc).

3. A krumplit leszűrjük, a felforrósított tejjel megtörjük, sózzuk, borsozzuk, lazán belekeverjük a sajtot, végül a pirított hagymát, és a cukkinik üregébe púpozzuk. A paradicsommártást tűzálló tálba simítjuk, beleültetjük a cukkinikat, és 200 °C-ra előmelegített sütőben éppen csak átforrósítjuk. Félbevágott koktélparadicsomokkal, snidlinggel díszítve egytálételként vagy köretként kínálhatjuk.

Tippek:

– Készíthetjük fordítva is: 400 g felaprózott cukkinit hagymával megpirítunk, 4 nagyobb, héjában megfőzött és kivájt krumpliba halmozzuk, megszórjuk 80 g reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
– A krumplipürét illatosíthatjuk 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

388 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Francia
zöldséges lecsó

Marinált zöldségek

Tésztával töltött
padlizsán

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Zöldbabcsokor
paprikával

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Almás-gombás
rakott krumpli

Spenótos-
tojásos rétes

Padlizsán
pizzasütő módra

Babos zöldségragu
polentával

Tepsiben sült
rozmaringos krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: