2017. augusztus 17.
Jácint napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Gyümölcsös
citromkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 2 zöldcitrom (lime)
  • 4 doboz natúr joghurt (125 g/doboz)
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor (10 g)
  • 2,5 dl tejszín
  • 8 babapiskóta vagy puha mézespuszedli
  • 8 ek. citromlikőr (limoncello)
  • 200 g bogyós gyümölcs (szeder, ribizli, eper, áfonya, málna vegyesen)
  • 200 g málna- vagy ribizlidzsem
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. Beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe. A zöldcitromokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. A joghurtot keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, belereszeljük az egyik zöldcitrom héját, végül felöntjük a 2 zöldcitrom átszűrt levével, és összekeverjük.

2. A zselatint kinyomodjuk, lábaskába tesszük, és csak annyi vízzel, amennyi benne marad, szelíd tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk 1 és még 1 kis merőkanál joghurtot, majd erőteljes-gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, több részletben, lazán beleforgatjuk a joghurtkrémbe.

3. A babapiskótákat/puszedliket apró darabokra tördeljük, és 4 kehely aljára szórjuk. Meglocsoljuk 2-2 ek. likőrrel, tetejükre simítjuk a krémet, majd gondosan letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt  felforrósítjuk a málna- vagy ribizlidzsemet, szitakanálban áttörjük, hagyjuk langyosra hűlni, aztán a krém tetejére locsoljuk-simítjuk, és a bogyós gyümölcsökkel, valamint menta-/citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. A maradék gyümölcsöt külön tálkában kínáljuk hozzá.

Tippek:

− Ha (jól behűtött!) növényi tejszínalapból készítjük a biztosan keményre felverhető habot, akár el is hagyhatjuk a zselatint.
− Készíthetjük fele joghurtból, fele ricottából vagy krémtehéntúróból is.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

390 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Szerencsegomba
tojásból

Almás-gombás
rakott krumpli

Almás-zöldséges
heringsaláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Sajtkrémes
mártogató

Céklás-burgonyás
heringsaláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Karalábé-retek-
alma saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Sonkás és
sajtos roló

Sajtos-sonkás
papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: