2019. február 22.
Gerzson napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomleves
fasírttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 2 zsenge sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 doboz felaprózott paradicsom (400 g/doboz)
  • 200 g darált pulykacomb vagy sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 kk. paradicsompüré
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1/2 kk. édes-nemes pirospaprika
  • chilipor
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl tej
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 4 bazsalikombóbita vagy néhány szál snidling

1. Felforralunk 1/2 liter vizet, kissé megsózzuk, beleszórjuk a rizst, mérsékelt tűzön, félig lefedve 15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépákat és a hagymát, a répákat karikákra, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot tálba csúsztatjuk, botmixerrel simára turmixoljuk.

2. Összegyúrjuk a darált húst, a tojást, a paradicsompürét, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot (esetleg kevés chiliport). Vizes tenyérrel apró hengereket formálunk belőle, és nagyobb lábasban, a felforrósított olajban körbepirítjuk őket.

3. A fasírtocskákhoz adjuk a hagymát és a sárgarépát, további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a paradicsommal, 2 dl vízzel és a tejjel, hozzáadjuk az ételízesítőt és a cukrot, majd mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt, 12-15 percig főzzük.

4. A rizst leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A levest utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, belekeverjük a rizst, és mélytányérokba szedve tálaljuk. Tetejét bazsalikombóbitákkal vagy finomra vágott snidlinggel díszítjük.

Változatok:

Rizs helyett készíthetjük 80 g levesbe való aprótésztával (csiga-, gyűszű-, pillangó-, eperlevél stb.), amelyet sós vízben, külön lábaskában főzünk ki, és csak tálaláskor adunk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

293 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Gyömbéres
sütőtökleves

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Tejszínes
cukkinikrémleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Karfiol-brokkoli
krémleves

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Zellerkrémleves
lazaccal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: