2017. május 1.
Fülöp napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomleves
fasírttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 2 zsenge sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 doboz felaprózott paradicsom (400 g/doboz)
  • 200 g darált pulykacomb vagy sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 kk. paradicsompüré
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1/2 kk. édes-nemes pirospaprika
  • chilipor
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl tej
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 4 bazsalikombóbita vagy néhány szál snidling

1. Felforralunk 1/2 liter vizet, kissé megsózzuk, beleszórjuk a rizst, mérsékelt tűzön, félig lefedve 15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépákat és a hagymát, a répákat karikákra, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot tálba csúsztatjuk, botmixerrel simára turmixoljuk.

2. Összegyúrjuk a darált húst, a tojást, a paradicsompürét, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot (esetleg kevés chiliport). Vizes tenyérrel apró hengereket formálunk belőle, és nagyobb lábasban, a felforrósított olajban körbepirítjuk őket.

3. A fasírtocskákhoz adjuk a hagymát és a sárgarépát, további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a paradicsommal, 2 dl vízzel és a tejjel, hozzáadjuk az ételízesítőt és a cukrot, majd mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt, 12-15 percig főzzük.

4. A rizst leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A levest utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, belekeverjük a rizst, és mélytányérokba szedve tálaljuk. Tetejét bazsalikombóbitákkal vagy finomra vágott snidlinggel díszítjük.

Változatok:

Rizs helyett készíthetjük 80 g levesbe való aprótésztával (csiga-, gyűszű-, pillangó-, eperlevél stb.), amelyet sós vízben, külön lábaskában főzünk ki, és csak tálaláskor adunk a leveshez.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

293 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínes
sóskaleves

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Karfiol-brokkoli
krémleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Zellerkrémleves
lazaccal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: