2017. szeptember 21.
Máté napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Zsályás csirkefalatkák
paradicsomos babbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé (600 g)
  • só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 12 zsályalevél
  • 6 szelet bacon vagy szalonna
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 doboz konzerv fehér bab (400 g/doboz)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 doboz konzerv felaprózott paradicsom (400 g)
  • chilipor/csípős paprika
  • 10-12 friss vagy 1/2 kk. szárított bazsalikomlevél

1. A csirkemelleket leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Egyik oldalukat meghintjük sóval, borssal, bedörzsöljük az áttört fokhagymával, majd 3-4 cm széles, összesen 12 hosszanti csíkra vágjuk.

2. A zsályaleveleket megmossuk, lefektetjük a munkalapra, mindegyikre 1 félbevágott baconszeletet és 1 húscsíkot helyezünk, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük vagy vékony zsineggel átkötjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, hirtelen megpirítjuk benne a roládokat, alájuk öntjük a bort, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc).

3. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, chilivel/csípős paprikával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Félig lefedve 20 percig főzzük-sűrítjük, aztán hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot és a babot, további 4-5 percig főzzük. Nem túl mély tálba szedjük, és a csirkefalatkák köreteként tálaljuk.

Tippek:

Készíthetjük előzőleg beáztatott, majd babérlevéllel és fokhagymával puhára főzött szárazbabból (400 g), illetve mélyhűtött fejtett babból is (800 g).

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

635 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótkrémmel
töltött tojás

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Ananászos
csirkeragu

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: