Fotó: Hemző Károly

Gombás-
cukkinis omlett

Hozzávalók 4 személyre:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát vékony szeletekre, a hámozatlan cukkinit karikákra, a paprikát 1 cm-es csíkokra, a hagymákat finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit felaprózzuk. A sajtot megreszeljük.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a paprikát és a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, levüket teljesen elfőzzük.

3. A tojásokat egyenként tálba ütjük, kissé felverjük, beledolgozzuk a lisztet, a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot (ízlés szerint csípős paprikakrémet), végül 1-1 kk. kivételével a sajtot és a petrezselymet.

4. A tojáskeveréket a zöldség tetejére öntjük, egyszer megkeverjük, mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje azonban kocsonyás-rezgős marad (10-12 perc). Óvatosan kettéhajtjuk, hosszúkás tálra csúsztatjuk, meghintjük a félretett petrezselyemmel és a maradék reszelt sajttal. A felszeletelt paradicsomokkal és a snidlinggel díszítve mihamarabb tálaljuk. Friss-ropogós kenyér illik hozzá.

Tippek:

Langyosan, sőt hidegen, akár szendvics „töltelékeként” is finom!

Változatok:

Cukkini helyett kígyóuborkával is készíthetjük, amelynek tanácsos kivágni a lágy, sok vizet tartalmazó közepét-magját.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor, rozé, fröccs, sör