2018. április 19.
Emma napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Szilvakrémhab

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g magvaváló szilva
  • 100 g kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • 1/4-1/4 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 5 ek. szilvapálinka
  • 2+1 dl tejszín
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • néhány citromfűlevél

1. A szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a fűszereket, fedő nélkül, mérsékelt tűzön 10 percig főzzük. A zselatinapokat beáztatjuk 5 dl hideg vízbe, hogy felpuhuljanak.

2. 1/2 dl hideg vízben feloldjuk az étkezési keményítő, a szilvához öntjük, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pálinkát, 4 nagy evőkanálnyit félretesszük a díszítéshez, a többit botmixerrel finom krémmé zúzzuk. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, olvadásig keverjük a forró krémben, majd jéghideg vízfürdőbe állítva teljesen kihűtjük.

3. Amikor a krém sűrűsödni-dermedni kezd, kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, beleforgatjuk a krémbe, és arányosan elosztva 4 szépséges kehelybe szedjük. Lefedjük, 3 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomuk belőle a krém tetejére. Részlegesen bevonjuk a félretett szilvamártással, és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. További díszítésként pirított mandula, pisztácia, mogyoró vagy csokoládéforgács illik hozzá.

Változatok:

Bogyós, illetve erdei gyümölcsökből, barackfélékből is finom.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

391 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldségleves májgaluskával

Sonkás táska
és stangli

Szilvásgombóc

Spárga tojásos
zöld morzsával

Húsos
kelkáposztaleves

Szőlő-szilva
felfújt

Szilvás rózsatorta

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Szilvás-fokhagymás
csirkemell

Bécsi
krumplisaláta

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: