2017. október 23.
Gyöngyi napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Szilvakrémhab

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g magvaváló szilva
  • 100 g kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • 1/4-1/4 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 5 ek. szilvapálinka
  • 2+1 dl tejszín
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • néhány citromfűlevél

1. A szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a fűszereket, fedő nélkül, mérsékelt tűzön 10 percig főzzük. A zselatinapokat beáztatjuk 5 dl hideg vízbe, hogy felpuhuljanak.

2. 1/2 dl hideg vízben feloldjuk az étkezési keményítő, a szilvához öntjük, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pálinkát, 4 nagy evőkanálnyit félretesszük a díszítéshez, a többit botmixerrel finom krémmé zúzzuk. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, olvadásig keverjük a forró krémben, majd jéghideg vízfürdőbe állítva teljesen kihűtjük.

3. Amikor a krém sűrűsödni-dermedni kezd, kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, beleforgatjuk a krémbe, és arányosan elosztva 4 szépséges kehelybe szedjük. Lefedjük, 3 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomuk belőle a krém tetejére. Részlegesen bevonjuk a félretett szilvamártással, és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. További díszítésként pirított mandula, pisztácia, mogyoró vagy csokoládéforgács illik hozzá.

Változatok:

Bogyós, illetve erdei gyümölcsökből, barackfélékből is finom.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

391 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárga tojásos
zöld morzsával

Tiroli szalonnás
zsemlegombóc

Húsos
kelkáposztaleves

Szőlő-szilva
felfújt

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Tejszínes-gombás
galuska

Hideg
nektarinleves

Szilvásgombóc

Szilvás rózsatorta

Szilvakrémes habroló

Korhely
lencseleves

Zöldségleves májgaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: