2017. május 26.
Fülöp napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Kolumbusz-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 cső friss vagy 2 kis doboz konzerv csemegekukorica
  • 2 piros húsú paprika
  • 250 g kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 ek. almaecet vagy balzsamecet
  • só, bors
  • 1/2 csipős vagy chilipaprika
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem


1. A kukoricákat bő vízben puhára főzzük (kuktában a sípolástól számított 8-10 perc), saját levükben hagyjuk kihűlni, aztán félbevágjuk, vágott felükre fordítjuk, és éles késsel körben levágjuk a csövekről a kukoricaszemeket. (A konzervet szűrőtálba csúsztatva leöblítjük, jól lecsepegtetjük.)

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat vékonyan felszeleteljük, a hámozatlan uborkát és a hagymát nem túl vékonyan felkarikázzuk (a paprikából és az uborkából 1-1 evőkanálnyi apró kockát is vagdosunk a dísztítéshez).

3. Az öntethez a balzsamecetben olvadásig keverünk 1/2 kk. sót (ha almaecetből készítjük, 1-2 csipet porcukrot/édesítőszert is), aztán hozzáadjuk a felaprózott csípős paprikát, az áttört fokhagymát, a szegfűborsot, ízlés szerint frissen őrölt borsot, végül apránként az olívaolajat.

4. A zöldségeket nem túl mély tálra halmozzuk, a paprikát uborka-, az uborkát paprikakockákkal, a hagymát paradicsomszelettel, a kukoricát petrezselyemmel díszítjük, és csak tálaláskor, az asztalnál keverjük össze az öntettel. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Különösen jól illik grillezett húsokhoz, halakhoz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

20 perc
+a kukorica főzési ideje

Energiatartalom:

278 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Mediterrán saláta

Cézár-saláta
paradicsommal

Tonhalas
krumplisaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Tavaszi
vegyes saláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

A leveles salátákról

Hagymás-répás
karfiolsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: