2017. december 12.
Gabriella napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok

A sertéstarja az egyik legízletesebb húsféle, amely több-kevesebb zsírtartalmánál fogva egyúttal a legszaftosabb is. Ehhez a tepsis változathoz jobb, ha soványabb szeleteket vásárolunk, ugyanis a gombatakarónak köszönhetően biztosan nem fognak kiszáradni.


Fotó: Elendel

Gombás
tarjaszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g (barna) sampinyon gomba
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4 nagy szelet sovány, kicsontozott sertéstarja (150-180 g/db)
  • 3 ek. olaj
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 koktélparadicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1. A gombát folyó víz alatt gyorsan megmossuk, a szárvégeket leválasztjuk, a gombafejeket szárukkal együtt vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A tarjaszeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Megszórjuk a hússzeleteket sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel, mindkét oldalukat megkapatjuk az olajban (2+2 perc), majd áttesszük őket egy nagyobb, csinos sütőedénybe (ebben fogjuk tálalni).

3. A pecsenyealjba forgatjuk a hagymát, kissé megsózzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk. Rádobjuk a gombát, élénk tűzön 4-5 percig pirítjuk, aztán felöntjük a tejszínnel, és fedő nélkül enyhe sűrűsödésig forraljuk (további 4-5 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, arányosan elosztva a hús tetejére szedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

4. Tetejét paradicsomkarikákkal és apró bazsalikombóbitákkal vidámítjuk, a sütőedényben hagyva mihamarabb tálaljuk. Zöldborsós-paradicsomos penne, petrezselymes burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehér- vagy vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

690 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 32 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 32 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Sajtkrémes
mártogató

Káposztás
palacsinta

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Sonkás és
sajtos roló

Krumplisaláta
túrókrémmel

Karalábé-retek-
alma saláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Sonkakrémes
töltött tojás

Sajtos-sonkás
papucs

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: