2017. október 17.
Hedvig napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Sós sütemények, szendvicsek

A legkelendőbb italkorcsolyák, vendégvárók egyike ez a pizzatésztából tekert kifli, amelynek a jellegzetes fűszerkeverékkel illatosított paradicsomos töltelék adja meg a karakterét. Mivel instant élesztőt használunk, elkészítési ideje is jóval rövidebb, mint a klasszikus kelt tésztából formázott sós süteményeké.


Fotó: Hemző Károly

Pékkifli
pizzasütő módra

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 300 g paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2+3 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 kk. pizzafűszer-keverék
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 300 g finomliszt
  • 1/2 tasak instant élesztő
  • 1 ek. tej
  • 1 tojássárgája
A
B
C

1. A paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 2 ek. olajban, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz adjuk a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a pizzafűszert, ízlés szerint sót és borsot, majd félig lefedve sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.

2. A tésztához a cukrot és 1 kk. sót feloldunk 2 dl langyos vízben. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük az élesztőt, apránként a vizet, 3 ek. olívaolajat, és fényesre-hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, 20 percig kelni hagyjuk.

3. A tésztát lisztezett munkalapon lazán átgyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. A cipókat kissé ellapítjuk, majd egymást követően 28-30 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk, és átlósan 8-8 háromszögre vágjuk (A). 2,5-3 cm-t szabadon hagyva, a háromszögek talapzatára halmozunk 1-1 kk. paradicsomkrémet (B) és 1/2-1/2 kk. félretett, párolt hagymát, majd a hegyük felé haladva, szorosan feltekerjük őket (C).

4. Tisztes távolságra egymástól 2 sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket, konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeverés 170 °C), aljára beteszünk egy meleg vízzel félig felöntött edénykét. Megkenjük a kiflik tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával, és aranysárgára sütjük (20-25 perc). Teljesen kihűlve fogyasztjuk.

Tippek:

Ha nem légkeveréses a sütőnk, félidőben megcseréljük a tepsiket.

Italajánlat:

Bármilyen félszáraz bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+ 2x20 perc
kelesztési idő

Energiatartalom:

61 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 19 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 19 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás táska

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Káposztás táska

Krémsajtos-
olívás papucs

Sajtkrémes falatkák

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Spenótos papucs

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sonkás és
sajtos roló

Sonkás táska
és stangli

Pisztáciás
tepertős pogácsa
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: