2018. február 23.
Alfréd napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Sós sütemények, szendvicsek

A legkelendőbb italkorcsolyák, vendégvárók egyike ez a pizzatésztából tekert kifli, amelynek a jellegzetes fűszerkeverékkel illatosított paradicsomos töltelék adja meg a karakterét. Mivel instant élesztőt használunk, elkészítési ideje is jóval rövidebb, mint a klasszikus kelt tésztából formázott sós süteményeké.


Fotó: Hemző Károly

Pékkifli
pizzasütő módra

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 300 g paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2+3 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 kk. pizzafűszer-keverék
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 300 g finomliszt
  • 1/2 tasak instant élesztő
  • 1 ek. tej
  • 1 tojássárgája
A
B
C

1. A paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 2 ek. olajban, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz adjuk a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a pizzafűszert, ízlés szerint sót és borsot, majd félig lefedve sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.

2. A tésztához a cukrot és 1 kk. sót feloldunk 2 dl langyos vízben. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük az élesztőt, apránként a vizet, 3 ek. olívaolajat, és fényesre-hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, 20 percig kelni hagyjuk.

3. A tésztát lisztezett munkalapon lazán átgyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. A cipókat kissé ellapítjuk, majd egymást követően 28-30 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk, és átlósan 8-8 háromszögre vágjuk (A). 2,5-3 cm-t szabadon hagyva, a háromszögek talapzatára halmozunk 1-1 kk. paradicsomkrémet (B) és 1/2-1/2 kk. félretett, párolt hagymát, majd a hegyük felé haladva, szorosan feltekerjük őket (C).

4. Tisztes távolságra egymástól 2 sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket, konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeverés 170 °C), aljára beteszünk egy meleg vízzel félig felöntött edénykét. Megkenjük a kiflik tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával, és aranysárgára sütjük (20-25 perc). Teljesen kihűlve fogyasztjuk.

Tippek:

Ha nem légkeveréses a sütőnk, félidőben megcseréljük a tepsiket.

Italajánlat:

Bármilyen félszáraz bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+ 2x20 perc
kelesztési idő

Energiatartalom:

61 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 19 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 19 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges rétes

Pisztáciás
tepertős pogácsa

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Fasírtmuffin

Sajtkrémes falatkák

Gombás táska

Káposztás táska

Tökmagos-
sajtos stangli

Spenótos papucs

Krémsajtos-
olívás papucs

Sajtos-sonkás
papucs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: