2017. április 28.
Valéria napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Csirkés-currys
zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g csirkemellfilé
  • 30+30 g vaj/margarin
  • só, bors
  • 1 kk. curry vagy kurkuma
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g kerek szemű rizs
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 6-8 szál snidling

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csirkehúst leöblítjük, szárazra töröljük, apróra felkockázzuk. Felforrósítunk 30 g vajat/margarint, rádobjuk a húst, 2 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

2. A hús pecsenyelevéhez adjuk a maradék 30 g vajat/margarin, a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a curryvel/kurkumával, hozzáöntjük a tyúkhúslevest, felforraljuk. Beledobjuk a rizst, 10 perc múlva a zöldborsót, és szelíd tűzön további 10 percig főzzük.

3. Kiveszünk a sűrűjéből 2 púpozott evőkanálnyit, félretesszük, melegen tartjuk. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel finom krémmé pörgetjük, utánasózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a csirkehúst, és mérsékelt tűzön további 5 percig főzzük.

4. A paprikát apró kockákra, a snidlinget finomra vágjuk. A levest csészékbe vagy mélyebb tálkákba szedjük, arányosan elosztva a tetejére csúsztatjuk a félretett zöldborsó-rizs keveréket, végül a paprikával és a snidlinggel díszítve forrón tálaljuk. Néhány petrezselyem vagy korianderlevélkével vidámíthatjuk.

Változatok:

Készíthetjük úgy is, hogy nem pépesítjük a levest, hanem a tejszínben elkevert 1 ek. rizsliszttel sűrítjük, és éppen csak összeforraljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

300 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Kelbimbós
gesztenyeleves

Gyömbéres
sütőtökleves

Zellerkrémleves
lazaccal

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Tejszínes
cukkinikrémleves

Kertifűleves
húsgombóccal

Currys karfiolkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: