2017. június 29.
Péter, Pál napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Csirkés-currys
zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g csirkemellfilé
  • 30+30 g vaj/margarin
  • só, bors
  • 1 kk. curry vagy kurkuma
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g kerek szemű rizs
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 6-8 szál snidling

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csirkehúst leöblítjük, szárazra töröljük, apróra felkockázzuk. Felforrósítunk 30 g vajat/margarint, rádobjuk a húst, 2 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

2. A hús pecsenyelevéhez adjuk a maradék 30 g vajat/margarin, a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a curryvel/kurkumával, hozzáöntjük a tyúkhúslevest, felforraljuk. Beledobjuk a rizst, 10 perc múlva a zöldborsót, és szelíd tűzön további 10 percig főzzük.

3. Kiveszünk a sűrűjéből 2 púpozott evőkanálnyit, félretesszük, melegen tartjuk. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel finom krémmé pörgetjük, utánasózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a csirkehúst, és mérsékelt tűzön további 5 percig főzzük.

4. A paprikát apró kockákra, a snidlinget finomra vágjuk. A levest csészékbe vagy mélyebb tálkákba szedjük, arányosan elosztva a tetejére csúsztatjuk a félretett zöldborsó-rizs keveréket, végül a paprikával és a snidlinggel díszítve forrón tálaljuk. Néhány petrezselyem vagy korianderlevélkével vidámíthatjuk.

Változatok:

Készíthetjük úgy is, hogy nem pépesítjük a levest, hanem a tejszínben elkevert 1 ek. rizsliszttel sűrítjük, és éppen csak összeforraljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

300 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Karfiol-brokkoli
krémleves

Padlizsánkrémleves

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Zellerkrémleves
lazaccal

Currys karfiolkrémleves

Rozmaringos-szalonnás
sütőtökkrémleves

Tejszínes
cukkinikrémleves

Kelbimbós
gesztenyeleves

Paradicsomleves
pizzasütő módra
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: