2017. október 17.
Hedvig napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zölborsós-gombás spagetti
paradicsommártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g erdei vagy barna sampinyon gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g érett paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 100 g húsos, füstölt szalonna
  • só, bors
  • 30 g vaj/margarin
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1/4 kk. morzsolt kakukkfű
  • 400 g spagetti

1. A gombát, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot előbb forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra szeljük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit finomra aprítjuk.

2. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, rádobjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk, fedő nélkül 3 percig sütjük. Hozzáadjuk a vajat/margarint és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt puhára pároljuk, végül beleforgatjuk a petrezselymet, csak a végén sózzuk.

3. Az olajat felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, élénk tűzön besűrítjük (10-12 perc).

4. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálra terítjük, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két (fa)villa segítségével lazán összekeverjük. Tetejére simítjuk a paradicsommártást, végül a maradék ragut, ám a szépség kedvéért csak az asztalánál keverjük össze. Külön tálkában reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk hozzá. Csak frissen jó!

Tippek:

– Készíthetjük hosszúmetéltből is, sőt fele zöld, fele fehér tésztából is, úgy még mutatósabb.
– Friss helyett használhatunk 1 doboz (400 g) konzerv felaprózott paradicsomot is.

Italajánlat:

Könnyű félszáraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

558 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krémsajtos-
olívás papucs

Tonhalas
krumplisaláta

Túrós zöldségtorta

Gazdag rizssaláta
tojással

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tésztával töltött
padlizsán

Gazdag spárgás
zöldségleves

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Spenótos
omlett-tekercs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Spenótkrémmel
töltött tojás

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: