2017. december 11.
Árpád napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Elendel

Francia zöldbabos
pulykaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g pulykamell
  • 250 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • 250 g zöldbab (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-8 friss vagy 1 késhegynyi őrölt tárkonylevél
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 ek. rizsliszt
  • 2-3 ek. tárkonyecet vagy citromlé
  • 1-2 szál petrezselyem

1. A húst leöblítjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és megközelítőleg azonos méretű, kisebb kockákra-karikákra-darabokra, a hagymát és a tárkonyt finomra aprítjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, élénk tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön félpuhára pároljuk (20-25 perc). Hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd fedő alatt, lassú forralással az egészet puhára főzzük (további 20 perc).

3. Simára eldolgozzuk a tejszínt és a rizslisztet, 1 merőkanál főzőlével hígítjuk, folyamatosan keverve a leveshez adjuk. Utánasózzuk, borsozzuk, tárkonyecettel/citromlével savanyítjuk (a leves alapíze kellemesen savanykás), és éppen csak összeforraljuk (2-3 perc). Tárkony- vagy citromfűlevéllel díszítve forrón tálaljuk.

Tippek:

– Készíthetjük csirkemellből, sovány sertéscombból.
– Dúsíthatjuk csipetkével, egyenesen a levesbe főzött aprótésztával, rizzsel is.
– Készíthetjük úgy is, hogy habarás helyett ki-ki egyszerűen a tányérja aljára simít 2-3 ek. tejfölt, és arra szedi a forró levest.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

385 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tárkonyos-húsos
sütőtökleves

Ringlis
töltött tojás

Spenótos papucs

Orosz
csirkehússaláta

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Kacsaleves
tojácsillaggal

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: