2017. december 13.
Luca napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták

Észak-Amerika a holland, illetve a francia telepeseknek köszönheti a káposztát, amelyet aztán sürgősen megtoldottak a helyben termő babbal és paprikával;
a majonézes-tejfölös öntet újabb kori adalék, és kellemesen szelídíti a többi hozzávaló markánsabb ízét.


Fotó: Hemző Károly

Amerikai
káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g fehér káposzta
  • só, bors
  • 200 g főtt vörös kidney bab (konzerv)
  • 1 nagy piros húsú paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • Az öntethez:
  • 6 ek. almaecet
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 1 kk. őrölt mustármag
  • 2 dl tejföl
  • 200 g majonéz
  • 1 ek. Worcester-szósz

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, a fejet vékony szálakra gyaluljuk. Sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük (azaz blansírozzuk), és lerázzuk róla a vizet.

2. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. Az egészet a káposztához adjuk, lazán összekeverjük.

3. Az öntethez eldolgozzuk az almaecetben a cukrot, a kömény- és mustármagot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, a salátára locsoljuk, csinos tálba szedjük. Tetejét a félretett petrezselyemmel díszítjük, lefedjük, 2 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a Worcester-szósszal, ízlés szerint sóval és borssal, de a szépség kedvéért csak az asztalnál adjuk a káposztához. Főtt vagy sült virsli, fűszeres hideg sültek, vagdaltak mellé, illetve egytálsalátaként kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

548 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Hagymás-diós
karfiolsaláta

Waldorf-saláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Majonézes
tojássaláta

Olívás
paradicsomsaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Dijoni hagymasaláta

Tavaszi
vegyes saláta

Körtés-diós
zellersaláta

Mediterrán krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: