2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 kisebb paradicsom
  • só, bors
  • 200 g kígyóuborka
  • 20 g dió
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál kapor
  • 125 g tejszínes krémsajt (mascarpone, Philadelphia)
  • 125 g görög joghurt
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 kk. szardellapaszta

1. A paradicsomokat megmossuk, szárral szemközti, gömöbölyü felükről levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elcsorogjon.

2. A töltelékhez megmossuk az uborkát, „csíkosan” meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, kissé besózzuk, és 15 percig pihentetjük.

3. A diót durvára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, 1 szép szál kivételével finomra aprózzuk. A krémsajthoz keverjük a joghurtot, az áttört fokhagymát, a citromlét, az olívaolajat, a szardellapasztát, a kaprot, a diót, ízlés szerint frissen őrölt borsot, és csak a végén sózzuk (nem biztos, hogy szükséges!).

4. Papírkendővel a lehető legtökéletesebben felitatjuk a paradicsomok belsejéből a nedvességet (ellenkező esetben a paradicsom leve felhígítja, elfolyósítja a tölteléket!). Az uborkát kinyomkodjuk, a krémsajtos-joghurtos keverékhez adjuk, és a paradicsomokba töltjük. Gondosan lefedjük (vagy fedeles dobozba zárjuk), legalább 1 órára behűtjük. Tálaláskor lapos tálra sorakoztatjuk őket, tetejüket és a tál szegélyét a félretett kaporszálakkal díszítjük. Pirított vagy friss kenyérrel, sós krékerrel kínáljuk.

Tippek:

Biztosan nem hígul el a töltelék, ha a krémet, uborkát és a paradicsomot külön-külön a hűtőbe tesszük, és csak közvetelenül tálalás előtt töltjük meg a paradicsomokat.

Italajánlat:

Aperitífek, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

126 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Töltött tojás-
változatok

Sonkakrémes
töltött tojás

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Spárgakrémhab

Ringlis
töltött tojás

Körtés-diós
zellersaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: