2017. április 27.
Zita napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g füstölt szalonna
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 4 szelet rozsos szendvicskenyér
  • 2 ek. olaj
  • 4-8 szál snidling

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát nagyjából felaprítjuk. Az újhagymákat 8-10 cm-es zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

2. A szalonnát mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a sárgarépát, aláöntjük a bort és 5 dl vizet, belemorzsoljuk a leveskockát, majd fedő alatt, szelíd forralással puhára főzzük (20 perc).

3. Botmixerrel finom krémmé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk.

4. A kenyérszeleteket apró kockákra vágjuk, aranybarnára pirítjuk az olajban, papírkendőre terítjük. A levest mélytányérokba szedjük, tetejére szórjuk a kenyérkockák egy részét, és a leöblített, (ollóval) apróra vágott snidlinggel meghintve tálaljuk. A maradék kenyérkockákat külön tálkában kínáljuk hozzá (hamarar eláznak a levesben!).

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

310 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 11 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 11 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Sajtkrémes
mártogató

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Karalábé-retek-
alma saláta

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Zellerkrémleves
lazaccal

Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Zöldségkrémleves
virslivel

Mazsolás sárgarépa-
káposzta saláta

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: