2017. június 27.
László napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsán
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes padlizsán (800 g)
  • só, bors
  • 500 g+2 darab paradicsom a díszítéshez
  • 4 nagy fej hagyma (200 g)
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 40 g reszelt parmezán sajt
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 8 kisebb tojás
  • néhány bazsalikom- vagy oregánóbóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánokat hosszában kettészeljük, vágott felüket késheggyel bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A paradicsomokat 1 percre forrásban lévő, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, levüket-magjaikat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymákat vékony karikákra gyaluljuk.

2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, rádobjuk a paradicsomot, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, és élénk tűzön 10 percig forraljuk-sűrítjük.

3. A sült padlizsánok közepét kivájjuk, csinos sütőedénybe vagy a tisztára cserélt sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A padlizsánaprólékot és a vágott petrezselymet a paradicsomhoz adjuk, aztán a padlizsánokba töltjük, tetejüket megszórjuk a sajttal, és a sütőben átforrósítjuk (10-12 perc).

4. A felhevített vajban/margarinban (két részletben) 8 tükörtojást sütünk, tálra csúsztatva 8 részre vágjuk őket, és a padlizsáncsónakok tetejére ültetjük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, végül a maradék 2 felkarikázott paradicsommal és bazsalikommal vagy oregánóval díszítve azonnal tálaljuk. Teljes kiőrlésű, friss házikenyér illik hozzá.

Tippek:

Készíthetjük úgy is, hogy a megtöltött padlizsánokat megszórjuk a sajttal, közepükbe kanálháttal jókora mélyedést készítünk, mindegyikbe beleütünk 1 tojást, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás megkocsonyásodik (15-18 perc).

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

321 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsános szendvics
tükörtojással

Tésztával töltött
padlizsán

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Spárgás
tojáslepény

Marinált zöldségek

Padlizsántallérok

Francia
zöldséges lecsó

Gazdag rizssaláta
tojással

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Babos zöldségragu
polentával

Padlizsán
pizzasütő módra

Spárga tojásos
zöld morzsával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: