2017. április 30.
Katalin, Kitti napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsán
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes padlizsán (800 g)
  • só, bors
  • 500 g+2 darab paradicsom a díszítéshez
  • 4 nagy fej hagyma (200 g)
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 40 g reszelt parmezán sajt
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 8 kisebb tojás
  • néhány bazsalikom- vagy oregánóbóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánokat hosszában kettészeljük, vágott felüket késheggyel bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A paradicsomokat 1 percre forrásban lévő, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, levüket-magjaikat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymákat vékony karikákra gyaluljuk.

2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, rádobjuk a paradicsomot, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, és élénk tűzön 10 percig forraljuk-sűrítjük.

3. A sült padlizsánok közepét kivájjuk, csinos sütőedénybe vagy a tisztára cserélt sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A padlizsánaprólékot és a vágott petrezselymet a paradicsomhoz adjuk, aztán a padlizsánokba töltjük, tetejüket megszórjuk a sajttal, és a sütőben átforrósítjuk (10-12 perc).

4. A felhevített vajban/margarinban (két részletben) 8 tükörtojást sütünk, tálra csúsztatva 8 részre vágjuk őket, és a padlizsáncsónakok tetejére ültetjük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, végül a maradék 2 felkarikázott paradicsommal és bazsalikommal vagy oregánóval díszítve azonnal tálaljuk. Teljes kiőrlésű, friss házikenyér illik hozzá.

Tippek:

Készíthetjük úgy is, hogy a megtöltött padlizsánokat megszórjuk a sajttal, közepükbe kanálháttal jókora mélyedést készítünk, mindegyikbe beleütünk 1 tojást, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a tojás megkocsonyásodik (15-18 perc).

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

321 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Lazacos-rukolás
omlett

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Tésztával töltött
padlizsán

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Babos zöldségragu
polentával

Gazdag rizssaláta
tojással

Spárgamimóza
sajtmártással

Spárga tojásos
zöld morzsával

Francia
zöldséges lecsó

Spárgás
tojáslepény

Zöldséges
sörpalacsinta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: